1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Tüp gaz soruşturması'nda yazılı SAVUNMA istendi
Tüp gaz soruşturmasında yazılı SAVUNMA istendi

'Tüp gaz soruşturması'nda yazılı SAVUNMA istendi

'Rekabet Yasası'nı ihlal edip etmediklerini’ belirlemek için Jetgaz, İntergaz ve Koopgaz hakkında başlatılan soruşturmada ‘yasa ihlali’ olabilecek unsurlar tespit edildi

A+A-

‘YASA İHLALİ’ olabilir dendi

Yazılı SAVUNMA istendi

 

Ayşe GÜLER
Rekabet Kurulu’nun 22 Ekim tarihinde Jetgaz, İntergaz ve Koopgaz hakkında  “Rekabet Yasası’nı ihlal edip etmediklerini” belirlemek için başlattığı soruşturmada ‘yasa ihlali’ olabilecek unsurlar tespit edildi.

Raportörler tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda taraflara ‘yazılı savunmalarını’ yapmaları için 1 aylık süre tanındı.

Bu süre içerisinde ilgili LPG firmaları yazılı savunmalarını ayrı ayrı Kurul’a sunacak. Taraflardan talep olması halinde veya Kurul’un öngörmesi durumunda ilgili şirketlerin sözlü savunmaları da dinlenecek.

Geçtiğimiz hafta içerisinde başlayan sürenin Mayıs ayı ortasında son bulması bekleniyor.

Süreç: “Firmaların yazılı savunmaları alınacak”

Rekabet Kurulu Başkanı Dr. Yenal Süreç, tüp gaz ile ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, soruşturma sonucunda yasa ihlali olabilecek unsurların tespit edildiğini açıkladı.

YENİDÜZEN’e konuşan Süreç, ilgili taraflara raporlar sonucu ortaya çıkan bulgularla ilgili yazılı savunmalarını yapmaları için yazı gönderildiğini belirtti.

Taraflara 1 ay içerisinde yazılı savunmalarını yapması için süre tanındığını kaydeden Süreç, “Talep edilirse, taraflar sözlü savunmalarını da Kurul’a sunabilecek. Bununla birlikte firmalardan herhangi bir talep gelmezse, Kurul gerek duyması halinde sözlü savunma da isteyebilir” şeklinde konuştu.

Soruşturma 22 Ekim’de açılmıştı

Bilindiği üzere 22 Ekim tarihinde LPG dolum piyasasındaki bazı uygulamaların 36/2009 sayılı Rekabet Yasası’nı ihlal edip etmediğinin tespiti için RE’SEN ön araştırma başlatılmıştı.

Bu süreç sonucunda Jetgaz, İntergaz ve Koopgaz hakkında yasanın 23’üncü maddesi gereğince soruşturma açılmıştı.

20 Aralık’ta duyurulan açıklamada, Rekabet Yasası’nın ‘mal ve hizmet piyasalarında teşebbüsler arası rekabeti engelleyen, bozan veya kısıtlayan anlaşmaları, teşebbüs birliği kararlarını ve uyumlu eylemleri yasakladığı’ kaydedilmişti.

Bu haber toplam 1694 defa okunmuştur