1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Toplum baskısından’ şikayetçi olmadı
 ‘Toplum baskısından’ şikayetçi olmadı

‘Toplum baskısından’ şikayetçi olmadı

Tecavüze uğradığını iddia etti, ‘toplum baskısından’ şikayetçi olmadı

A+A-

Ayşe GÜLER

Lefkoşa’da bir yurtta misafir olarak bulunduğu sırada M.A isimli bir kadının ırzına geçtiği iddia edilen M.R.E gözaltına alındı.

M.A isimli kadının dün sabaha karşı 03:00 sıralarında polisi arayarak yaşadıklarını anlatması sonrasında gözaltına alınan zanlı, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Olay sonrasında M.A ‘toplum baskısı’ ve ‘ailesinin olayı duymasını’ istemediği için zanlıdan şikayetçi olmazken, polis zanlı aleyhinde soruşturma başlattı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Tacan Reynar huzurunda görüşülen duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memurunu mahkemede tanık olarak dinletti.

Polis memuru yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

30 Ağustos tarihinde saat 03:00 sıralarında M. A isimli bir kadının Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nü telefonla arayarak, Kuzey Kıbrıs’ta birkaç gündür bulunduğunu, tanımadığı bir adamın zorla ırzına geçtiğini söylediğini belirtti.

Polis memuru bunun üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, söz konusu kişinin evine gidildiğini dile getirdi.

Başının ağrıdığını söylemesinin ardından, zanlının masaj yapmak bahanesiyle zorla M.A isimli kadının ırzına geçtiğini aktaran polis memuru, zanlının belirtilen evde gözaltına alındığını belirtti.

Şikayetçi olmadı

Yaşananların ardından M.A’nın  toplum baskısı ve ailesinin olayı duymaması nedeniyle zanlıdan şikayetçi olmadığını belirten polis memuru, buna rağmen olayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktardı.
Polis memuru, zanlının doktor kontrolünden geçirildiğini ve emarelerin toplandığını söyledi.

Zanlı: “İşime leke sürecek bir şey yapmam”

Mahkemede söz alan zanlı ise olay günü kuzenlerinin evine gitmeden önce Girne2ye gittiklerini, burada içki alarak yurda döndüklerini söyledi.
Zanlı, söz konusu kadının kendisine başı ağrıdığı için masaj yapmasını söylediğini ancak alkollü olduğu için odasına gidip gitmediğini, hiçbir şey hatırlamadığını aktardı.
Katip olarak görev yaptığını, evli ve 1 çocuk babası olduğunu belirten zanlı, burada bir üniversitede hukuk eğitimi aldığını dile getirerek, işine leke sürecek bir davranışta bulunmasının mümkün olmadığını savundu.
Zanlı, Çarşamba günü sınavı olduğunu, mahkemenin bu durumu göz önüne bulunmasını istedi.

Poliste 2 gün tutuklu kalacak

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Reynar, zanlı aleyhinde şikayet olmadığını vurgulayarak, derhal gerekli emarelerin toplanması için direktif verdi, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Bu haber toplam 1436 defa okunmuştur