1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Toplu İş Sözleşmesi düzeni ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır”
Toplu İş Sözleşmesi düzeni ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır”

"Toplu İş Sözleşmesi düzeni ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır”

Latifoğlu, “Sosyal Güvenlik haklarının geriye götürülmesi ile başlayan bu saldırı Göç Yasası ile devam ettirilmiş şimdi de Toplu İş Sözleşmesi düzeni ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

A+A-

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu, ülkede yapılan haksızlıklara, emeğe ve kazanılmış haklara saldırılara karşı sesini yükselten sendikalara karşı sistematik bir yok etme politikası uygulandığını savundu.

Latifoğlu, “Sosyal Güvenlik haklarının geriye götürülmesi ile başlayan bu saldırı Göç Yasası ile devam ettirilmiş şimdi de Toplu İş Sözleşmesi düzeni ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu yaptığı açıklamada, “Göç Yasası” olarak nitelenen Kamu Çalışanlarının Aylık ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa içerisine konan ve 13. Maaşı düzenleyen maddeye dayandırılan Savcılık ve Sayıştay görüşleri ile mücadeleyle kazanılan ve Toplu İş Sözleşmesinde var olan sosyal hakların “bizzat devlet tarafından” gasp edildiğini ve hak edenlere uygulanmadığını ileri sürdü.

Çalışma hayatını düzenleyen İş Yasası, Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası’nda, “yürürlükteki sözleşmelerin yenisi imzalanana kadar aynen yürürlükte kalır” hükümlerine rağmen bu yasaların yok sayıldığını iddia eden Latifoğlu, “Son olarak Sayıştaylığın savcılık görüşüne dayandırdığı bir genelgeyi kurum ve kuruluşlara göndererek 1 Ocak 2011’den sonra işe girenlerin kıdem tazminatı olmadığını duyurması Toplu İş Sözleşmelerine alenen müdahale ve sendikal yaşama vurulmak istenen bir darbedir. Hür İş Federasyonu olarak bunu şiddetle protesto ederiz” dedi

Latifoğlu, “Göç Yasası’nın iptali için sendikal mücadelede yerini alan Hür-İş Federasyonunun, çalışma yasalarını hiçe sayan hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelesi de başlatmak için harekete geçtiğini” belirtti.

Dün itibariyle Bilgi Edinme Yasası kapsamında Toplu İş Sözleşmeleri hilafına yapılan uygulamaların hangi yasa ve yasalara göre yapıldığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan avukat aracılığı ile talep ettiklerini belirten Latifoğlu, halka başlatıldığını ileri sürdüğü saldırılara karşı her zeminde mücadele edeceklerini ve bu mücadelenin örgütlü çalışma yaşamının tüm kurum ve kuralları ile her sektörde yerleşene kadar devam edeceklerini duyurdu.

(tak)

Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur