1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Toplam 19 ay hapis...
Toplam 19 ay hapis...

Toplam 19 ay hapis...

Mağusa’da uyuşturucu alışverişi yapan sanık Umut Tohumserper ve İrfan Düşer dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı...

A+A-

 

 

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da 2015 yılı Haziran ayı içerisinde uyuşturucu alışverişi yapan sanık Umut Tohumserper ve İrfan Düşer dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Tohumserper 1 ay hapis cezasına mahkum edilirken, sanık İrfan Düşer ise 18 ay hapis cezasına mahkum edildi.

200 TL’ye 3,5 gram aldı, 30 TL’ye 199 mg sattı...

Sanık İrfan Düşer, 29 Haziran 2015 tarihinde uyuşturucu sattığını bildiği bir zenciden 200 TL karşılığında 3,5 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde satın almış ve konu uyuşturucunun bir miktarını foil kağıtlarına sararak saklayıp bir kısmını da içmişti. Ayni gün sanık Umut Tohumserper, sanık Düşer’i arayarak uyuşturucu madde istediğini söylemiş ve sanık Düşer’in evine giderek 30 TL karşılığında 199 mg Sentetik Cannabionoid almıştı. İhbar alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ise sanık Tohumserper’in, sanık Düşer’in evinden şüpheli şekilde çıkarken görmesi üzerine alıkoymuş ve üzerinde yapılan aramada 199 mg Sentetik Cannabionid türü uyuşturucu madde bulmuştu.

Sanık Düşer’in benzeri sabıkaları var...

Sanık İrfan Düşer, 15 Mayıs 2014 tarihinde Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanarak 100 TL para cezasına, 11 Kasım 2014 tarihinde ise “Kanunsuz Eroin alma” ve “Kanunsuz Eroin tasarrufu” davalarından yargılanarak 9 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

Suçlu bulundular...

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, sanık Umut Tohumserper ile İrfan Düşer’i aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Kimsenin kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf etmesinin ve başkalarını zehirlemesinin haklı bir nedeni olamayacağını belirten Güzeler, toplum bireylerini her geçen gün artan uyuşturucu suçlarından korumak için devlet organlarına büyük görevler düştüğünü söyledi. Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin en ağır uyuşturucu türlerinden olduğunun altını çizen Güzeler, kullanıcıyı bağımlı hale getirdiğini ve kullanıcıların beyin ve sinir sistemini olumsuz etkilediğini vurguladı. Güzeler, sanık Düşer’in benzeri sabıkaları olduğunu anımsatarak, sanığın sabıkalarına rağmen ıslah olmadığını, uslanmaz profile sahip olduğunu ve sürekli ayni suçları işlediğini ifade etti. İşlenen suçlarda sanık Düşer’in sanık Tohumserper’e göre daha aktif rol üstlendiğine dikkatleri çeken Güzeler, ceza takdirinde ayrıma gidilmesi gerektiğini belirtti. Güzeler, sanık Tohumserper’i 1 ay hapis cezasına mahkum ederken, sanık Düşer’i ise 18 ay hapis cezasına mahkum etti.

Bu haber toplam 1310 defa okunmuştur