1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. TİKA Tır’ı Kaplıca’da
TİKA Tır’ı Kaplıca’da

TİKA Tır’ı Kaplıca’da

TİKA’nın Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları kapsamında yola çıkan TİKA TIR’ı Kuzey Kıbrıs Kaplıca’da…

A+A-


TC Başbakanlık'a bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları kapsamında yola çıkan TİKA TIR’ı  Kuzey Kıbrıs Kaplıca’da…

Geçtiğimiz yıl da Kuzey Kıbrıs’a gelen tır, yolculuğuna Lefkoşa’dan başlamış, sonrasında ise Dipkarpaz, Güzelyurt ve Girne’deki öğrencilerle buluşmuştu. TİKA ve MÜSSED işbirliğinde yürütülen “kültür buluşmaları” Kuzey Kıbrıs’ta, Türk İslam Kültür Cemiyeti, KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Birlik Vakfı Kıbrıs’ın katkılarıyla gerçekleştirilmişti.

TİKA nedir?

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ya da kısaca TİKA Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı olan kurum Türkiye'nin dış yardımlarını organize ediyor. Ayrıca yurt dışında Türkçe öğretimini destekler. TİKA Türkoloji Projesi buna örnektir.
TİKA 1992 yılında Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olarak kuruldu. 28 Mayıs 1999 'da TC Başbakanlık'a bağlandı.
TİKA, Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere, yaklaşık 100 ülkede görev yapan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tek Teknik Yardım Kuruluşudur. TİKA Merkez Teşkilatına ilave olarak, 48 ülkede bulunan 50 Program Koordinasyon Ofisi ile çok geniş bir coğrafyada ve bütün sektörlerde çalışmalarını sürdürmektedir.
TİKA, gelişme yolundaki ülkelerin kalkınmalarına yardımcı olmak ve bu ülkelerle ekonomik, ticari, sosyal, kültürel iş birliği için kuruldu.

Bu haber toplam 1695 defa okunmuştur