1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teminatla serbest kaldılar…
Teminatla serbest kaldılar…

Teminatla serbest kaldılar…

Akdoğan’da izinsiz dedektör ile define arayan define avcıları dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Akdoğan’da ağıllar bölgesinde tasarruflarında izinsiz olarak bulundurdukları dedektör ile eski eser arayan zanlı A.T, M.D, K.K ve S.K almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.  “Yetkili makamlardan izinsiz dedektör tasarrufu” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldılar.

Zanlı S.K’nın evinde eski eser bulundu…
Meselenin tahkikat memuru Enis Özdemir, zanlı A.T , M.D, K. K ve S.K’nın 17 Nisan tarihinde Akdoğan ağıllar bölgesinde tasarruflarında izinsiz olarak bulundurdukları dedektör ile define aradıklarının tespit edildiğini belirtti. Özdemir, zanlı S.K’nın evinde yapılan aramada kilise malı olan 2 adet ahşap ikonostasis ve 1 adet metal buhurdanlık bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Özdemir, zanlıların uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı,  zanlıların pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlı A.T , M.D, K. K’nın 2 bin TL zanlı S.K’nın ise 5 bin TL nakdi teminat ödemesine emir verdi.

Bu haber toplam 1918 defa okunmuştur