1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Telefon'un özelleştirilmesi tartışma konusu oldu
Telefonun özelleştirilmesi tartışma konusu oldu

'Telefon'un özelleştirilmesi tartışma konusu oldu

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, özelleştirmeye ilgili sürecin yeni olmadığını ve şu an sürecin devam ettiğini kaydederek Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleştirmesi konusunda sürecin yasanın öngördüğü şekilde işleyeceğini söyledi.

A+A-


Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda güncel konuşmalar yapılıyor.

İlk konuşmayı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer yaptı. Soyer, konuşmasında Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un özelleştirme konusunda yaptığı açıklamaları yorumladı.

“Özelleştirme konuşulsun da ne isterse olsun moduna girildi” diyen Soyer, Bakan Sunat Atun’un Kıbrıs gazetesinde yayımlanan bir açıklamasını Meclis kürsüsünden okudu.

Atun’un “telekomünikasyonda ihale hazır” açıklaması yaptığını söyleyen ve bunu eleştiren Soyer, limanlar ve havaalanları dışındaki kamu kurumlarının özelleştirme kapsamına alınması için Bakanlar Kurulu’nda kararı olması, ardından da Şirketler Yasası’na göre şirketler kurulması gerektiğini söyledi.

“Bu açıklamaların hiçbir tutarlı yanı yok” diyen Soyer, “Yasaların, düşüncelerin, saygının yerde süründüğü bir ortamda siz hiçbir soruna çare bulamazsınız. Kendi çıkardığınız yasanının amir kurallarına bile saygınız yok” dedi.

Bu konunun “hayati” olduğunu söyleyen Ferdi Sabit Soyer, Ercan Havaalanı’nda yaşananları örnek gösterdi, “Bu işin ciddiye alınması lazım” şeklinde konuştu.

Ferdi Sabit Soyer, “Yaptım olur” mantığıyla hareket edilemeyeceğini ifade ettiği konuşmasında, özelleştirmenin halkla tartışılması gerektiğini söyledi.

Soyer, Atun’a “Ercan’ın takibi” konusunu da sordu.

ATUN

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, kürsüye çıkarak Soyer’e cevap verdi.

Bu röportajın Soyer’i kızdırdığını söyleyen Atun, “Gazeteye yansıttığımız hükümetin iradesidir” dedi.

Özelleştirmeye ilgili sürecin yeni olmadığını ve şu an sürecin devam ettiğini kaydeden Atun, Soyer’in bu konudaki açıklamasına atfen Ercan konusunda CTP’li 3 maliye bakanının ne yaptığını sordu.

Atun, Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleştirmesi konusunda sürecin yasanın öngördüğü şekilde işleyeceğini söyledi.

SOYER

Bakan Atun’dan sonra yeniden söz alan Soyer, “Sayın Bakan meselenin özüne değil, kendi pozisyonu anlatmaya yöneldi” dedi.

Kamuoyuna doğru mesaj verilmesi gerektiğini söyleyen Soyer, “Mevcut yasada eksiklik var. Bu yasa sakat bir yasadır. Bunu dile getirmek kötü mü? Polemik yaratmak ve sizi kendinizi müdafaa eder duruma düşürmek gibi bir derdim yok” diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde Ercan konusunda takiplerin yapıldığını söyleyen Soyer, “Yiğidi öldürün, hakkını yemeyin” ifadelerini kullandı.

ATUN

Soyer’e yerinden cevap eden Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, “Telekomdaki model elbette tartışılacak” dedi.

Atun, Soyer’in eleştirdiği Özelleştirme Yasası ile ilgili değişikleri neden hükümetleri döneminde gündeme getirmediklerini de sordu.

Atun, Soyer’in Ercan Havalimanı’yla ilgili merak ettikleri konusunda bir soru önergesi hazırlamasını da önerdi.

(tak)

Bu haber toplam 1727 defa okunmuştur