1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tel-Sen yetkilileri Dürüst'le görüştü
Tel-Sen yetkilileri Dürüstle görüştü

Tel-Sen yetkilileri Dürüst'le görüştü

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Tamay Soysan başkanlığındaki, TEL-SEN (Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası) yetkililerini kabul etti.

A+A-

Bakan Dürüst kabulünde yaptığı konuşmasında, Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili olarak, hükümet protokolü çerçevesinde bir adım atacaklarını, ancak atılacak olan adımların içeriği ile ilgili, şeffaf bir şekilde, tüm taraflarla görüşerek karar verileceğini vurguladı.

“Hükümetimiz Telekomünikasyon hizmetleri ile ilgili olarak, protokol gereğince mutlaka bir adım atacaktır. Bunu dürüst bir biçimde hem ilgili sendika olarak sizlerle hem de kamuoyu ile paylaşıyorum” diyen Bakan Dürüst, “son dakika, oldu bittiye getirerek, kurum ile ilgili bir takım kararlar almak yerine, önümüzdeki süreç içerisinde, hükümet protokolünde de yazıldığı gibi, bir takım değişikliklere gidileceğini, dürüst ve şeffaf bir biçimde açıklıyorum” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, telekomünikasyon hizmetlerinin, çağa uygun ve kaliteli bir düzeye getirilmesi için atılacak adımların, birlikte karar verileceğinin altını çizerek, “her ne karar verilirse verilsin, bizler için çalışanların haklarının korunması ile halka en iyi ve en çağdaş hizmeti verebilecek bir yapının kurulmasıdır” dedi.
 

“4 G teknolojisinin 3’te 1 yatırımı, Telekomünikasyon hizmetlerinin geliştirilmesi için yapılacaktır”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, katıldığı bir tv programından alıntı yaparak “1 hafta içerisinde Telekomünikasyon Dairesi’nde radikal kararlar alınacak” şeklinde, bir gazetede haber olduğuna işaret ederek, “böyle bir cümlem olmadı. Sadece vurgulamak istediğim, ileriki günlerde, telekomünikasyon hizmetlerinde bazı radikal adımlar atacağımızdır ki şu anda bunu tüm kamuoyu huzurunda, şeffaf bir biçimde açıklıyorum” dedi.

Bakan Dürüst, “4G teknolojisinin alt yapı çalışmalarının 3’te 1’lik kısmının, telekomünikasyon hizmetlerinin geliştirilmesi için gerekli olan alt yapının sağlanması için yapacağız” diyerek, “bizim için şu anda öncelikli 4G teknolojisinin hayata geçirilmesidir. Bu aşamadan sonra, tüm paydaşlarla birlikte, yine altını çiziyorum, hiçbir çalışanın haklarının geriye götürülmeyeceği ve tüm paydaşların görüşleri alınarak, ortak bir fikir birliğine varılmak suretiyle, yeni adımların atılmasını sağlamak olacaktır” dedi.

Soysan: “çalışanlarımızın motivasyonu ve huzuru için diyalog şart”
TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan da kabulde yaptığı konuşmasında, Telekomünikasyon Dairesi’nin yeniden yapılandırılması veya farklı formüllerin doğru zeminlerde tartışılması gerektiğini belirterek “esas sorun, Telekomünikasyon Dairesi’nin yeniden yapılandırılması için doğru zeminde tartışmak ve gerekli olan formüllerin birlikte ve ortak bir zeminde tartışılarak, doğru olanı birlikte bulabilmenin uygun olacağı düşüncesindeyiz” dedi.

Soysan, çalışanların motivasyonu ve huzuru için mutlaka doğru bir zeminde doğru kararların verilmesinin gerekliliğinin altını çizerek, telekomünikasyon hizmetlerinin geliştirilmesi için gerekli olan atılımların atılmasında, sendika olarak katkı koymaya hazır olduklarını belirtti.

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur