1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tecavüz iddiası: Polis “Doktor raporunda darp ve zorlama yok”
Tecavüz iddiası: Polis “Doktor raporunda darp ve zorlama yok”

Tecavüz iddiası: Polis “Doktor raporunda darp ve zorlama yok”

Polis, kız ifadesinde zanlıyla olay günü önce yemeğe ardından da bara gittiklerini, gecenin sonunda da bir eve gittiklerini anlatarak, kızın sabah uyandığında zanlı İ.K ile temas halinde bulunduğunu anlattığını söyledi

A+A-

Lefkoşa’da 21 Şubat 2015 tarihinde dans eğitmeni olan 53 yaşındaki İ.K isimli şahısın, 19 yaşındaki üniversiteli kız öğrenciye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da 21 Şubat 2015 tarihinde dans eğitmeni olan 53 yaşındaki İ.K isimli şahısın, 19 yaşındaki üniversiteli kız öğrenciye ‘cinsel tecavüz’de bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. Zanlı İ.K, mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı. Bu arada kızın ifadesinde zanlıyla olay günü önce yemeğe ardından da bara gittiklerini, gecenin sonunda da bir eve gittiklerini anlatan polis, kızın sabah uyandığında zanlı İ.K ile temas halinde bulunduğunu anlattığını söyledi. Zanlı İ.K’nin ise ifadesinde kıza zorla yapılan bir şey olmadığını aksine kızın ısrarı üzerine ilişkiye girdiklerini beyan ettiğini dile getirdi. Polis, meseleyle ilgili adli tıp uzmanı ve kadın doğum uzmanı tarafından yapılan kontrollerde, herhangi bir darp ve zorlama bulgusuna ulaşılmadığını ifade etti.

Cinsel tecavüz iddiası
Zanlı İ.K dün öğleden sonra Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Meltem Dündar, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, iddia makamında Başsavcılık adına davada Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen ve zanlıyı temsilen Avukat Ünver Bedevi mahkemede hazır bulundu. Savcı Damdelen, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Çavuşu Ercan Atasay’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Atasay, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.
Ercan Atasay, zanlı İ.K’nin 21 Şubat günü meydana gelen ‘cinsel tecavüz’ suçuyla bağlantılı olarak tutuklandığını açıkladı.

Kızdan ‘tecavüz’ iddiası
26 Şubat 2015 tarihinde isminin baş harfleri İ.S.M olan 19 yaşındaki kızın, Adli Şube Amirliği’ne gelerek bir ifade verdiğini söyleyen Atasay, kızın ifadesinde 20 Şubat günü tango hocası olan zanlının kendisini arayarak yemeğe çıkmak istediğini söylediğini aktardı. Bunun üzerine zanlı ile önce Girne’ye bir restorana gidip yemek yediklerini ve içki içtiklerini ardından da zanlının çift olan iki arkadaşıyla birlikte Lefkoşa’da bir bara geldiklerini söylediğini anlatan Atasay, akabinde zanlı ile birlikte kızın hatırlamadığını söylediği bir eve gittiklerini anlattığını belirtti. Atasay, kızın sabah uyandığında zanlının kendisiyle zorla ilişkiye girdiğini anladığı yönünde ifade verdiğini aktardı.

Doktor raporu temiz
Aynı gün kızın Lefkoşa Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini söyleyen Ercan Atasay, adli tıp uzmanı ve kadın doğum uzmanından elde edilen rapora göre herhangi bir yırtılma, zorlama ve darp izne rastlanılmadığını açıkladı. Müşteki kızın şikayeti üzerine bir tanığın ifade verdiğini, meseleyle bağlantılı kamera görüntülerinin incelendiğini belirten Atasay, zanlı İ.K’nin önceki gün polise gelerek teslim olduğunu dile getirdi.

Zanlı ‘ilişki için kız ısrarcı oldu’ dedi
Bunun üzerine zanlıdan bir ifade temin edildiğini söyleyen Atasay, zanlının ifadesinde müştekiyle (kızla) ilişkiye girdiğini ancak müştekinin ısrarıyla ilişkinin gerçekleştiğini söylediğini belirtti. Zanlı İ.K’nin verdiği ifadenin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini ve çok sayıda kişiden ifade alınması gerektiğini aktaran Polis Çavuşu Ercan Atasay, soruşturma maksatlı zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Avukat Bedevi, soruşturma kapsamında birkaç soru yönelterek, tutukluluk talebine itirazları olmayacağını söyledi. Bunun üzerine Yargıç Meltem Dündar, zanlının ilk nazarda meseleyle bağlantısı olabileceğince, yeterli delil ve emarelerin mevcut olduğuna değinerek, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlı İ.K’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 4285 defa okunmuştur