1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tapipler Odası yeni yönetimi seçti
Tapipler Odası yeni yönetimi seçti

Tapipler Odası yeni yönetimi seçti

“Sağlık alanında pek çok sorun bulunuyor”

A+A-

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’nın dördüncü olağan genel kurul toplantısı dün yapıldı. Toplantıda Oda Başkanlığına, Doktor Cemal Mert yeniden seçildi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, sağlıkla ilgili iki önemli yasanın yakın zamanda geçmesini istediklerini söylerken; Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de sağlıkta sorunları çözmek için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Ülkemizde sağlık alanında pek çok sorun bulunduğunu kaydeden Gülle “önemli olan çağdaş bir ülkede sorunun olması değil sizin çözüm kapasitenizdir. Bizim ülkemizde ise sorunların çözümü noktasında sıkıntılar yaşanıyor” dedi.

Oda Başkanı Dr. Cemal Mert ise ki yıl boyunca yasalara uygun şekilde çalıştıklarını ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Demokrat Parti Ulusal Güçler Girne Milletvekili Dr. Özdemir Berova ise gerek sivil toplum örgütü gerekse de meslek örgütü olarak pek çok icraata imza atıldığına vurgu yaptı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim ise toplumun her konudaki sorunlarına fikir üretmeye devam edeceklerini ifade etti.
Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak konuşmasında, her iki oda olarak işbirliği içinde çalışmaya devam edileceğinin mesajını verdi.

Gülle: “Sorunların çözümü noktasında sıkıntılar yaşanıyor”

Hekimliğin önemli ve kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, “Ne kadar kural ve yasa olsa da hekimlik uygulamasında hasta, kendiniz ve vicdanınızla baş başasınız ” diyerek, Dünya Tabipleri Birliği’nin ortaya koyduğu değerlerin sürdürülmesi ve bu konuda her iki odanın çalışmalarının sürmesi gerektiğini dile getirdi.

Ülkemizde sağlık alanında pek çok sorun bulunduğunu kaydeden Gülle “önemli olan çağdaş bir ülkede sorunun olması değil sizin çözüm kapasitenizdir. Bizim ülkemizde ise sorunların çözümü noktasında sıkıntılar yaşanıyor” dedi.

Ülkede sağlık alanındaki en önemli sorunun yasa ve kurallar konusunda yapılan itaatsizlik olduğunu söyleyen Gülle, Organ Yasası’nda yaşanan sıkıntıların da bu duruma örnek olduğunu kaydetti. Gülle şöyle konuştu: “Yapılması düzenlenmesi gereken yasa ve kurallar var. Bunlarla ilgili çalışmalar da başlattık. Hükümet olarak toplum ve sağlıkta kaliteyi yükseltmek, hasta odaklı sağlık organizasyonu yaratmak ve herkesi memnun edecek sürdürülebilir sağlık sistemi için çalışıyoruz.”


“Bizlerin birinci görevi sorunları çözmektir”

Meclis Balkanı Sibel Siber ise sivil toplum örgütlerinin sadece kendi üyelerinin sorunlarını değil ülke sorunlarını da dile getirerek, çözüm üretmesi gerektiğine değindi.

Siber, Tabipler Birliği’nin de bunu yaptığını ve bu kurumun üyesi olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Siber sözlerine şöyle devam etti:
“Üst kademe yönetimde olan bizlerin birinci görevi sorunları çözmektir. Ancak kamunun şu anki durumda işlerimiz hızlı gitmiyor. Mecliste şu anda sağlık alanında iki yasa önerisi bulunuyor. Bunlardan biri Gıda Güvenliği Yasası. Komiteden geçmiş bulunuyor. Ekim ayında Meclis Genel Kurulu gündemine de gelerek yasallaşacağını düşünmekteyim. Diğeri ise Organ Nakli Yasası. O da komiteden geçti. Meclis Genel Kurulu gündemine gelecek ve inanıyorum o da yasalaşacak. Bazı yasaların uygulanmasında da sıkıntılar var. Hepsini zamanla çözeceğiz.”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin etik konusundaki açıklamalarına da atıfta bulunan Siber bu konuda tüm kesimlere görevler düştüğünü söyleyerek, “kamu, sivil toplum ve devlet el ele vererek sorunlar aşılabilir” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Faaliyet Raporu ve Mali Rapor onaylandı. Daha sonra da seçim gerçekleştirildi ve tek aday olan Cemal Mert yeniden Başkan oldu.

Tapipler Odası yönetimine seçilen isimler açıklandı

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’nın dün yapılan VI. Olağan Gelen Kurulu Toplantısında Oda’nın Yönetim Kurulu’na seçilen isimler açıklandı.
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası VI Olağan Genel Kurulu Divan Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu’nun toplantı sonrasında yaptığı açıklaya göre, tek aday olan Dr. Cemal Mert’in oybirliğiyle Başkan olduğu Oda’nın Yönetim Kurulu’nda görev yapacak isimler şöyle:
“Dr. Ozan Emiroğlu, Dr. Nesil Bayraktar, Dr. Ayşe Zeki, Dr. Bayram Taşseven, Dr. Mustafa Taşçıoğlu, Dr. Mehmet Özlüses. Yedek üyeler: Dr. İlker İpekdal, Dr. Saltuk Aytaçoğlu, Dr. Remzi Gardiyanoğlu.”
Tabipler Odası Denetleme Kurulu ise Dr. Turgay Akalın, Dr. Hasan Adataş, Dr. Sıla Usar’dan oluşturuldu. Dr. Filiz Akçaoğlu, Dr. Sıdıka Taşeloğlu ve Dr. Minel Özen yedek üye oldu.

(TAK)

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur