1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Süt dökme' eylemi iptal
Süt dökme eylemi iptal

'Süt dökme' eylemi iptal

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sütün pazarlanmasında yaşanan sorunun çözüldüğünü, bugün Lefkoşa’da yapılacak süt dökme eyleminin iptal edildiğini açıkladı.

A+A-

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, sütün pazarlanmasında yaşanan sorunun çözüldüğünü, bugün Lefkoşa’da yapılacak süt dökme eyleminin iptal edildiğini açıkladı.

TAK muhabirine bilgi veren Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’yla yapılan görüşmeler sonrasında varılan uzlaşı sonucu bugünkü eylemin iptal edildiğini söyledi.

Naimoğulları, küçükbaş hayvancıların koyun başına alması öngörülen desteğin yanı sıra mazot desteği ödemeleri ve kaba ota verilecek kuraklık desteğinin açıklanması gibi sorunlara ise bir hafta içinde çözüm bulunmaması halinde yine eyleme gideceklerini ifade etti.

Küçükbaş hayvan üreticilerine şubat ayında ödenmesi gereken 80 TL’lik koyun başı desteğin henüz ödenmediğini ifade eden Naimoğulları, kaba ota verilecek kuraklık desteğinin de en kısa sürede açıklanması gerektiğini kaydetti.

Mustafa Naimoğulları, akaryakıt fiyatlarına yapılan zamma da değinerek, zammın zaten zorda olan hayvan üreticilerini daha da zora sokacağını vurguladı ve bu sorunların bir hafta içinde çözülmemesi halinde eylem yapacaklarını yineledi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı da dün Bakan Nazım Çavuşoğlu’nun dönemsel süt fazlalığı ve dış piyasada yaşanan daralma nedeniyle süt sektöründe ortaya çıkan sorunun aşılması amacıyla Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ve Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği’yle bir araya geldiğini ve uzlaşı sağlandığını açıklamıştı.

(TAK)

 

Bu haber toplam 1372 defa okunmuştur