1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Su İşleri Dairesi uyarılarda bulundu
Su İşleri Dairesi uyarılarda bulundu

Su İşleri Dairesi uyarılarda bulundu

Su İşleri Dairesi, KKTC Su Temin Projesi çerçevesinde döşenmiş isale hatları güzergahında yapılacak kazıların, yüksek basınç ve fiber kablolar nedeniyle tehlike içerebileceğini belirterek, kazı yapmak isteyenlerin gerekli izni alması konusunda uyardı.

A+A-

Su İşleri Dairesi, KKTC Su Temin Projesi çerçevesinde döşenmiş isale hatları güzergahında yapılacak kazıların, yüksek basınç ve fiber kablolar nedeniyle tehlike içerebileceğini belirterek, kazı yapmak isteyenlerin gerekli izni alması konusunda uyardı. Su İşleri Dairesi basın bildirisinde şöyle denildi:

“KKTC Su Temin Projesi kapsamında döşenmiş olan isale hatları yüksek basınçlı olup, duktil borulardan oluşmaktadır. Ayrıca sistemin elektronik olarak kontrol edilebilmesi için derinliği 50 – 100 cm arası fiber kablolar da boru güzergahına döşenmiştir. Sistemlerin devreye alınması çalışmaları ve yapılan rutin kontrollerde ada genelinde gerek resmi kurumlar, gerekse özel şahıslarca herhangi bir izin alınmaksızın boru hatlarına çok yakın mesafelerde kazılar yapıldığı tespit edilmiştir.
Yüksek su basıncı olan isale hatlarına verilebilecek bir zararda ise can ve mal kayıpları yaşanılması muhtemel olup, gerekli tamir yedek parçalarının adaya getirilmesi ve onarımların yapılması çok zaman alacağından hattın zarar gördüğü nokta ve ilerisinde uzun süre su verilmeme tehlikesi bulunmaktadır.

Bahse konu olumsuzlukların yaşanılmaması ve herhangi bir can kaybına meydan verilmemesi için yapılacak kazıların Su İşleri Dairesi’ne bildirilerek, Daire ve KKTC DSİ Proje Müdürlüğü’nün gözetimi altında yapması gerekmektedir. İlgili iznin alınmaması halinde meydana gelecek olumsuzluklardan kazıyı yapan kurum ve/veya şahıslar sorumlu tutularak, maddi zararı karşılamakla yükümlü olacaktır.
İlgili kurum, kuruluş ve vatandaşlara önemle duyurulur.”

Bu haber toplam 3960 defa okunmuştur