1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soygun zanlısına 4 gün daha tutukluluk…
Soygun zanlısına 4 gün daha tutukluluk…

Soygun zanlısına 4 gün daha tutukluluk…

Girne’de 24 Eylül sabahı Monexcahnge Döviz Bürosu’nda meydana gelen ‘acı biberli’ soygun olayında ‘bağlantısı olabileceği’ şüphesiyle tutuklu bulunan zanlı B.B, 4 gün daha ek tutukluluk aldı

A+A-

 

Didem MENTEŞ

Girne’de 24 Eylül sabahı Monexcahnge Döviz Bürosu’nda meydana gelen ‘acı biberli’ soygun olayında ‘bağlantısı olabileceği’ şüphesiyle tutuklu bulunan zanlı B.B, 4 gün daha ek tutukluluk aldı. Evinde olayda kullanılan ‘doğranmış biber’ parçaları bulunduğu iddia edilerek, zanlı hakkında tutukluluk alındı. Soygun esnasında kameralara yansıyan görüntülerdeki kişinin, mahkemeye çıkarılan zanlı B.B’nin aile yakını olduğu ve kendilerini Güney’e geçirdikleri gerekçesiyle tutukluluk süresi alındı.

Meseleyle ilgili olarak zanlı B.B dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.Ceza Davaları Yargıcı Fügen Ulutekin, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, iddia makamında Başsavcılık adına Davada Savcı Mustafa Atakara ve zanlı şahsen hazır bulundu. Atakara, meseleyle ilgili olarak Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Murat Bayram’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Bayram, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Murat Bayram, meseleyle ilgili olarak soruşturmanın devam ettiğini bu nedenle zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. Yargıç Ulutekin de, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Paralar bulunmuştu
Bu arada soygunda çalınan 250 bin TL değerindeki para, olay mahallinin arka sokağında bulunan bir apartmanın dam kısmında poşet içerisinde bulunmuştu. Olayla ilgili tutuklanan ve makinist olduğu öğrenilen zanlı B.B’nin, aynı apartmanda oturduğu ve paraların bulunduğu poşetin oto yedek parça satışı yapılan ‘Rapa Ltd’’in poşeti olduğu tespit edilmişti. Ayrıca olay günü olan 24 Eylül’de zanlının oğlu olduğu öğrenilen kişinin, olaydan bir saat sonra yani 09:05’de Kermiya Barikatı’ndan Güney’e geçerek, oradan Belçika’ya uçtuğu belirtilmişti.

Bu haber toplam 1500 defa okunmuştur