1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Son söz Bakanlar Kurulu’nun!
Son söz Bakanlar Kurulu’nun!

Son söz Bakanlar Kurulu’nun!

Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu bugün, İçişleri Bakanlığı’na konunun Bakanlar Kurulu’na götürülmesi için dilekçe verileceğini açıkladı.

A+A-

Büyükkonuk Belediyesi Meclisi, The Pine View Sosyal Tesisleri için önceki Hükümet döneminde alınan kararla, Özok Grup’a 49 yıllığına kiralanmasına ilişkin sözleşmenin feshine karar verdi…

BAŞSAVCILIK GÖRÜŞÜ’NDEN…

“Bakanlar Kurulu köy sakinlerinin istemi ve kararı olmadan topluluğun malından topluluğun yararlanmasını engelleyecek karar almaya yetkili değildir.”

“İhaleye çıkarak özele kiralanması kararı ile Belediyeler Yasasının 61’nci maddesinin (15) ‘inci fıkrası gereği Bakanlar Kurulunun kira mukavelesinin 49 yıl yapılabilmesi şeklindeki kararı hukuken alınması mümkün olmayan kararlardır”


Yenidüzen (ÖZEL)

Büyükkonuk Belediyesi Meclisi, önceki akşam yaptığı toplantıda The Pine View Sosyal Tesisleri için önceki Hükümet döneminde alınan kararla, Özok Grup’a 49 yıllığına kiralanmasına ilişkin sözleşmenin feshine karar verdi.
Başkan Sennaroğlu bugün, İçişleri Bakanlığı’na konunun Bakanlar Kurulu’na götürülmesi için dilekçe verileceğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu’na…
Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden itibaren konuyla ilgili bölge halkının ve bölge muhtarlarının talebi olduğunu ifade eden Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu, uzun bir süredir İçişleri Bakanlığı bünyesinde konuyla ilgili detaylı incele yaptıklarını kaydetti.
Başsavcılığın da söz konusu tesisin ‘Köy Komisyonu’na ait olduğu ve yapılan kiralamanın yasal olmadığı yönünde görüş verdiğini ifade eden Başkan Sennaroğlu, Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararın Bakanlar Kurulu’na taşınmak üzere İçişleri Bakanlığı’na götürüleceğini belirtti.
Söz konusu tesisin 49 yıllığına kiralanması için dönemin Belediye Meclisi’nin görev süresini aştığı için Bakanlar Kurulu’nca bir karar alındığını anımsatan Başkan Sennaroğlu, kararın feshi için yine Bakanlar Kurulu’nca bir karar alınması gerektiğine işaret etti.

“2 bin imza toplandı”
Sennaroğlu, Büyükkonuk Belediye Meclisi’nin, The Pine View Sosyal Tesisleri’nin tekrar belediye bünyesine kazandırılması için bir süre önce kendisini tam yetkili kıldığını ve Bakanlar Kurulu tarafından alınan kiralanma kararının iptali için girişimde bulunulması istendiğini de hatırlattı.
“Pine View Sosyal Tesisleri”nin iadesi için imza kampanyası da yapıldığını belirten Başkan Sennaroğlu, 2 bin imza toplandığını da kaydetti.

“Başsavcılık görüşü var”
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu Özok şirketine kiralanan belediyeye ait tesislerin iptali ile ilgili görüş almak için Başsavcılığa başvurduklarını, Başsavcının verdiği mütalaa raporunda kiralama ile ilgili bazı hataların olduğunu,  belediyenin bu tesisi kiralayamayacağı çünkü yerin Köy Encümenliğine ait olduğunu, belediyeye ait olmayan bu yerin belediyenin kiralama hakkının da olmadığını belirttiğini aktardı.

“İlgili firma ile hiçbir sorunumuz yok”
Özok yetkilileri ile herhangi bir görüşme gerçekleşmediğini de ifade eden Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu, “İlgili firma ile hiçbir sorunumuz yok, bizim çabamız tesisin köyün yararına kullanılması. Bölgelilerimizin de talebi zaten bu yöndeydi” şeklinde konuştu.

BAŞSAVCILIK GÖRÜŞÜ NE DİYOR?

“Büyükkonuk Belediyesi Köy Komisyonunun mülkiyetinde ve tasarrufunda bulunan ve TC Yardım Heyetinin finansmanı ile Eko-Köy kimliğinin güçlendirilmesi amacına yönelik ve kamu yararına kullanılmak üzere inşa edilen Sosyal Tesislerin yasal olarak mülkiyeti veya tasarrufu olmamasına rağmen topluluk malı olarak mevzuata uygun bir şekilde kullanılabilmesine ve idare edilmesine yetkili olanlara olanak sağlamadan ve/veya köy sakinlerinin izni olmadan tasarrufuna alarak mevzuat hiçbir yetki vermediği halde ihaleye çıkmak suretiyle uzun vadeli olarak kiralanmış ve özelin tasarrufuna devredilmiştir.

Belediyenin özel kuruluş ile yapmış olduğu kira mukavelesi için mukavelenin süresi maksatları için Bakanlar Kurulunca alınan K(11) 64-2013 sayılı kararın yapılan kira mukavelesine yasallık kazandırmayacağı kanaatindeyim Fasıl 224 madde 19 bir topluluk malının hangi hallerde topluluk malı olarak kullanımdan çıkarabileceğini açıkça belirtmekte. Ve Bakanlar Kuruluna yetkiler vermektedir. Bakanlar Kurulu köy sakinlerinin istemi ve kararı olmadan topluluğun malından topluluğun yararlanmasını engelleyecek karar almaya yetkili değildir.

Yukarıdaki hususlardan da anlaşılacağı üzere belediyenin konu yeni ihaleye çıkarak özele kiralanması kararı ile Belediyeler Yasasının 61’nci maddesinin (15) ‘inci fıkrası gereği Bakanlar Kurulunun kira mukavelesinin 49 yıl yapılabilmesi şeklindeki kararı hukuken alınması mümkün olmayan kararlardır”.

Bu haber toplam 2155 defa okunmuştur