1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Son 5 yılda 5 bakan ve 3 müdür değişti"
Son 5 yılda 5 bakan ve 3 müdür değişti

"Son 5 yılda 5 bakan ve 3 müdür değişti"

Kıbrıs Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı İzzet Derkan, ağır sorumluluk, düşük ücret ve özlenen dünya standartlarına yaklaşamamanın hava trafik kontrolörlerinin durmaksızın kanayan yarası olduğunu ifade etti.

A+A-

Kıbrıs Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı İzzet Derkan, ağır sorumluluk, düşük ücret ve özlenen dünya standartlarına yaklaşamamanın hava trafik kontrolörlerinin durmaksızın kanayan yarası olduğunu ifade etti.
Dernek Başkanı İzzet Derkan 20 Ekim Dünya Hava Trafik Kontrolörleri Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, meslek grubunun sıkıntı ve sorunlarına dikkat çekti.
Derkan, son bir kaç yılda çok sayıda kontrolörün meslekten ayrılarak, daha rahat yaşam şartları sunan diğer mesleklere yöneldiğini, bunun da mesleğin ışığının sönmeye başladığını gösterdiğini kaydetti.
Derkan, “Çalan bu ziller, mesleğe yeniden cazibe katacak düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerektiğinin uyarısıdır” ifadelerini kullandı.
Dünyada hava trafiğinin her geçen gün arttığını belirten Derkan, buna bağlı olarak havacılık sektöründeki tüm meslek gruplarına duyulan ihtiyacın da git giderek artmakta olduğunu kaydetti.
Derkan, “KKTC hava sahası güvenli olup çalışan tüm meslektaşlarımızın işi büyük bir fedakarlık ve özveri ile yerine getirdikleri bilinmektedir. Yıllardan beri çözümlenmeyen sorunlarımızın kümelenerek büyümesi kontrolörlerimizin çalışma şevkini olumsuz yönde etkilemektedir” dedi.
Derkan, son 5 yıl içinde, 5 bakan ve 3 müdür ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın değişikliğe uğramasının hedefleri başarısızlığa sürüklediğini ileri sürdü.
Derkan, mevcut kamu ve teşkilat yasalarının hava trafik kontrolörlerinin lehine olacak şekilde ivedilikle yenilenmesi gerektiğini kaydetti.
Derkan, Ercan Havalimanı’nın artan hava trafiğine cevap verebilmesi için yeterli sayıda uçak park pozisyonu, büyük gövdeli uçaklar için park pozisyonu, hızlı taksi yolları, apronun büyütülmesi, yedek pistin yapılması hususunda yatırımların bekletilmeden en kısa sürede yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Derkan, artan hava trafiğine cevap verebilecek uzman bir kadrodan oluşan Slot Koordinasyon Merkezi kurularak aktif duruma getirilmesi gerektiğini ifade etti. (TAK)

Bu haber toplam 1416 defa okunmuştur