1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SİLAHLA OKULU BASTI!
SİLAHLA OKULU BASTI!

SİLAHLA OKULU BASTI!

Levent Koleji’nde korku ve panik yaşandı...

A+A-

Ayşe GÜLER

Levent Koleji’nde dün sabah saatlerinde korku ve panik yaşandı. 22 yaşındaki H.K, okulda öğrenci olan kardeşi ve başka bir öğrencinin yaşadığı tartışmanın ardından av tüfeğiyle okulu bastı.
Annesiyle birlikte okula gelen H.K, çevredekilerin tepkisi üzerine güçlükle yatıştırılarak, olay yerinden kaçtı.

Öğrencilerin gözü önünde gerçekleşen olay sonrasında H.K, öğle saatlerinde tespit edilerek polis tarafından gözaltına alındı. H.K,’nin bugün mahkemeye çıkarılması beklenirken yargıdan şaşırtıcı bir karar geldi. Mahkeme, zanlı için tutukluluk emri vermedi. Polisin, olayda kullanılan av tüfeği gibi çeşitli emareleri arayacak olmasına rağmen, zanlının serbest bırakılması, akıllarda soru işareti bıraktı.

Öte yandan Levent Koleji ise ‘silahlı olay’ ile ilgili açıklama yaparak, okuldaki güvenlik önlemleri sayesinde olaya anında müdahale edildiğini belirtti.
Okul idaresi,  öğrencilerin sınavlarını bitirip okuldan ayrıldıkları sırada bir velinin okulun park yerine girip av tüfeği ile arabasından indiği, bu sırada gerek okulun güvenlik memuru, gerekse okul öğretmenleri tarafından öğrencinin abisi olan veliye müdahale edildiğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

Polis ekipleri inceleme yaptı
Olay sonrasında okul idaresinin durumu polise bildirmesinin ardından ekipler, okula gelerek inceleme yaptı.
Görgü tanıklarının ifadesine başvuran ekipler, okulun kamera görüntülerini inceleyerek bilgi elde etmeye çalıştı.

Veliler, endişeye kapıldı
Kısa sürede olayın duyulması, velilerin panik yaşamasına neden oldu.
Bazı veliler, endişeye kapılarak okula gitti, yaşananlar ile ilgili okul idaresinden bilgi aldı.

Basın Subaylığı’nın açıklaması…
Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, olay dün saat 10.45 sıralarında, iki öğrencinin tartışması ardından, öğrencilerden birinin ailesini araması üzerine meydana geldi.
Öğrencinin annesi ve erkek kardeşinin okula gelmesiyle büyüyen tartışma sonrasında, erkek kardeş arabadaki av tüfeğini alarak, okulda korku saçtı. Etraftakilerin uyarı ve tepkilerinin ardından söz konusu şahıs ciddi bir olay yaşanmadan olay yerinden ayrıldı.

Bakanlık soruşturma başlattı
Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Denetleme Birimi, okula giderek inceleme yaptı.
Okul Müdürü Asım İdris’ten bilgi alan Denetleme Birimi’nin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Levent Koleji: “Güvenlik önlemleri sayesinde anında müdahale ettik”
Öte yandan Levent Koleji, dün bir öğrenci velisinin okula av tüfeğiyle gelmesiyle yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı ve okuldaki güvenlik önlemleri sayesinde olaya anında müdahale edilerek sorunsuz sonlandırıldığı belirtildi.
Açıklamada, saat 11.00 civarında öğrencilerin sınavlarını bitirip okuldan ayrıldıkları sırada bir velinin okulun park yerine girip av tüfeği ile arabasından indiği, tam bu anda gerek okulun güvenlik memuru, gerekse okul öğretmenleri tarafından öğrencinin abisi olan veliye müdahale edildiği açıklandı.

“İki kız öğrenci arasında sözlü atışma… Konu yargıda…”
Veliye anında yapılan müdahale sonucu olayın sorunsuz şekilde sonlandırıldığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
“Olay iki kız öğrencimiz arasında yaşanan sözlü atışmalardan kaynaklanmıştır. Okula sürekli olarak gelen bir velimiz olan şahısla ilgili gerekli şikâyetleri Polis Müdürlüğümüze iletmiş durumdayız. Polis müdürlüğümüz tarafından tüm tarafların ifadeleri alınmış olup, konu yargıya intikal ettirilmiştir. Aynı zamanda konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığımız da bilgilendirilmiştir. Konunun öneminin bilincinde olarak olayın yargıda da takipçisi olacağız.
Okulumuzda böylesi bir olayın yaşanmasından dolayı çok üzgünüz. Fakat tüm velilerimizin de içlerinin rahat olmasını salık veririz. Gerekli güvenlik önlemlerinin okulumuzda mevcut olması nedeni ile olaya anında müdahale edilmiş ve olay sorunsuz şekilde sonlandırılmıştır.”

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur