1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Şiddete Karşı Diren” projesi tanıtıldı
“Şiddete Karşı Diren” projesi tanıtıldı

“Şiddete Karşı Diren” projesi tanıtıldı

36 ay sürecek olan projenin 5 ayaktan oluştuğunu anlatan Atlı, projenin ayaklarının “Eğitimler, Araştırma, Farkındalık ve Lobicilik, Yasal Mevzuat ve Adil Yardım ile Yetkilendirme” den oluştuğunu ifade etti.

A+A-

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Kadından Yaşama Destek Derneği (KAYAD), Kıbrıs Türk Barolar Birliği (KTBB) ile Evrensel Özel Eğitim ve Psikolojik Şiddetler Derneği (GAPSA) tarafından uygulanan “Şiddete Karşı Diren” isimli projenin tanıtımı yapıldı.

Barolar Birliği’nde yer alan proje tanıtımı saat 11:20’de başladı.

Tanıtımda, Avrupa Birliği Destek Ofisi Program Sorumlusu  Alessandra Viezzer, Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ile Evrensel Özel Eğitim ve Psikolojik Hizmetler Derneği’nden Örgüt Temsilcisi Cahit Nuri birer konuşma yaptılar. Ardından KAYAD’dan Proje Koordinatörü Mine Atlı projenin tanıtımını yaptı.

PROJE TANITIMI

Projenin tanıtımını yapan Proje Koordinatörü Mine Atlı, “Şiddete Karşı Diren! Kadına ve Çocuğa Yönelik Aile İçi Şiddeti Önleme” Projesinin nihai hedefinin aile içi şiddet direnişçileriyle çalışan tüm meslek örgütlerinin kapasitesini artırarak aile  içi şiddeti önlemek olduğunu belirtti.

36 ay sürecek olan  projenin 5 ayaktan oluştuğunu anlatan Atlı, projenin ayaklarının “Eğitimler, Araştırma, Farkındalık ve Lobicilik, Yasal Mevzuat ve Adil Yardım ile Yetkilendirme” den oluştuğunu ifade etti.

Birinci ayakta aile içi şiddet direnişçileriyle temas kuran meslek örgütlerine (polis örgütü sosyal hizmet sorumluları, öğretmenler, hemşireler, doktorlar  ve avukatlar) yönelik aile içi  şiddet direnişçilerine nasıl yaklaşacaklarına yönelik  eğitimler verilecek. Ayrıca basın mensuplarına da bu tür haberleri direnişçiye zarar vermeden ve toplumsal cinsiyet eşitliğini körüklemeden nasıl yazılacağı hususunda eğitimler verilecek.

Projenin ikinci ayağında Kuzey Kıbrıs’ta aile içi şiddetin kapsam ve boyutunun tespit edileceği anket çalışması yapılacak.

Üçüncü ayakta Kuzey Kıbrıs’ta Aile İçi Şiddetin var olduğu, hiçbir aile içi şiddet direnişçisinin yalnız olmadığı, aile içi şiddetin güvenlik meselesi değil özgürlük meselesi olduğu, aile içi şiddet için yasal mevzuatın yeterli olmadığı vurgulanacak ve farkındalık çalışmaları yürütülecek.

Aile içi şiddet yasasının olmayışının, yasanın aile içi şiddeti önlemek adına yetersiz olduğu sürekli vurgulanacak olan projenin dördüncü ayağında, “Aile İçi Şiddet Direnişçileri” için adli yardım müessesesi oluşturmak amacıyla bir lobi aracı oluşturulacak. Ayrıca proje kapsamında aile içi şiddet direnişçileri için ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti sunmak adına avukat istihdam edilecek.

Projenin son ayağında ise “Aile İçi Şiddet Direnişçileri”nin dayanışma talebinde bulunabilmeleri, iş hayatına geri dönebilmeleri ve özgürlük yolculuklarında destek alabilmeleri için KAYAD, proje danışmanlık hizmeti, CV yazma ve benzer yetenekleri geliştirme atölye çalışmaları  yapacak. Ayrıca  işletmeler arasında  “Bir Kadın” ağı gibi istihdam olanaklarını geliştirme çalışmaları sürdürecek.

Tanıtımda ayrıca aile içi şiddet, fiziksel, ekonomik ve psikolojik şiddet kavramlarıyla ilgili bilgiler de verildi.

VIEZZER

Avrupa Birliği Destek Ofisi Program Sorumlusu  Alessandra Viezzer konuşmasında projenin önemini vurguladı.Farkındalık yaratmanın öneminin altını çizen Viezzer, aile içi şiddetin önlenmesi, aile içi şiddete tolerans gösterilmemesi ve organizasyonlar ile kurumların şiddete yönelik savaşını artırmasının amaçlandığını kaydetti.

BEDEVİ

Barolar Birliği Başkanı Önder Bedevi de Kuzey Kıbrıs’ta aile içi şiddetin var olduğunu ve ne boyutta olduğunu kavradıklarını kaydetti ve aile içi şiddetin bu coğrafyadan silinmesini hedeflediklerini kaydetti.

NURİ

Psikolojik Hizmetler Derneği’nden Örgüt Temsilcisi Cahit Nuri de aile içi şiddete karşı direnmek için ilk adımın atıldığını kaydetti ve kendilerinin de katkıda bulunmak için çalıştıklarını, çalışmalarının süreceğini belirtti.

(tak)  

Bu haber toplam 2495 defa okunmuştur