1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Siber, Halk Dansları ekip temsilcilerini kabul etti
Siber, Halk Dansları ekip temsilcilerini kabul etti

Siber, Halk Dansları ekip temsilcilerini kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 3. Uluslararası Halk Dansları Barış Festivali kapsamında ülkede bulunan Türkiye, Belarus, Bulgaristan ve Ukrayna ekipleri ile KKTC ekiplerinin temsilcilerini kabul etti.

A+A-

Meclis Mavi Salonda gerçekleşen kabulde ekip temsilcilerine hitap eden Başkan  Siber, kültürler arası diyaloğun barışı, dostluğu ve kardeşliği pekiştirdiğini ifade etti.

Misafir ekipleri KKTC’de görmekten mutlu olduklarını dile getiren Siber: “Ülkemizin kültürünü, tarihini, insanını daha yakından görüp tanıyacaksınız. Ve eminim ki güzel anılarla buradan ayrılacaksınız” dedi.

Günümüz modern dünyasının maalesef hala savaşlar içerisinde olduğunu ve kan döküldüğüne dikkati çeken Siber, insanların her zaman barış içerisinde yaşamasını arzu ettiklerini söyledi.

Siber: “Bu dünya, hepimize yetecek kadardır.Yeter ki barış kültürünü, sevgiyi ve empatiyi benimseyelim. Bu yönde çabalar ortaya koyalım” dedi.

Dünyanın kültürler mozaiği olduğunu belirten Siber, dünyayı güzelleştiren bu kültürler olduğunu vurguladı. Kültürlerin asimile olmasını, kaybolmasını istemediklerini ifade eden Siber, yapılan bu organizasyonların aynı zamanda dünya kültürüne bir hizmet olduğunu söyledi ve etkinlikte emeği geçenleri kutladı.

Siber’in konuşmasının ardından konuk ekip temsilcileri de duygu ve düşüncelerini aktardılar.

Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur