1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Şeyh'in hayati tehlikesi sürüyor
Şeyhin hayati tehlikesi sürüyor

'Şeyh'in hayati tehlikesi sürüyor

“Nakşibendî Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrıs-i” olarak bilinen Mehmet Nazım Adil’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

A+A-

Didem MENTEŞ
“Nakşibendî Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrıs-i” olarak bilinen Mehmet Nazım Adil’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. 17 Nisan Perşembe günü öğle saatlerinde rahatsızlanarak, Yakın Doğu Hastanesi (YDÜ) Yoğun Bakım Servisi’ne yatırılan Şeyh Nazım’a, akut solunum yetersizliği, akut böbrek yetersizliği ile akciğer enfeksiyonu teşhisi konuldu. Şeyh Nazım’ın hayati tehlikesi sürerken, rahatsızlandığı haberini duyan müritleri de dün sabahtan itibaren hastaneye akın etmeye devam etti. Müritler gün boyunca Şey Nazım için dualar okudu. YDÜ Hastanesi doktorları son gelişmeleri dün basın toplantısıyla açıkladı.

Erkmen: “Yoğun bakımda tedavisi sürüyor”
Solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne kaldırılan Şeyh Nazım Kıbrısi’nin durumunun ciddi olduğu belirtildi.
Gerekli tetkikleri yapan doktorlardan Başhekim Sevim Erkmen, hastanın YDÜ’ye akut solunum ve kalp yetmezliği ön tanısı ile geldiğini söyledi. Hastanın böbrek yetmezliği de olduğunu belirten Ekmen, Şeyh Nazım’ın tedavisinin yoğun bakımda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ökçün: “Akciğer sorunları oldukça ciddi”
Şeyh Nazım Kıbrısi’nin doktorlarından Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Barış Ökçün de şu anda esas problemin akciğerlerde olduğunu belirterek, “Bir kalp yetersizliği ön tanısı vardır. Bu tanıdan açıkçası uzaklaştı. Esas problem şu anda akciğerlerde olan bir solunum yetersizliğidir. Bunun üzerine eklenen akut bir böbrek yetersizliği mevcut. Enfeksiyon parametreleri yüksektir. Aynı zamanda bir enfeksiyonu da mevcuttur. Bir de akciğerde bir emboli olayı var. Bu nedenle ön planda akciğer sorunları oldukça ciddi” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1693 defa okunmuştur