1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Şeyh Nazım yoğun bakımda
Şeyh Nazım yoğun bakımda

Şeyh Nazım yoğun bakımda

'Şeyh Nazım' kalp yetmezliği nedeniyle YDÜ Hastanesi, Yoğun Bakım Servisi'ne yatırıldı, Müritleri hastaneye akın etti, dualar okudu.

A+A-

Tanju KONURALP
“Nakşibendî Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrıs-i” olarak bilinen Mehmet Nazım Adil, öğle saatlerinde rahatsızlanarak, Yakın Doğu Hastanesi (YDÜ) Yoğun Bakım Servisi’ne yatırıldı. Akut solunum yetmezliği ve kalp yetmezliği teşhisleri konulan “Şeyh” Nazım’ın, daha sonra tetkiklerinde; solunum yetersizliği, akut böbrek yetersizliği ile akciğer enfeksiyonu belirtilerinin tespit edildiği öğrenildi. Şeyh Nazım’ın rahatsızlandığı haberini duyan müritleri hastaneye akın etti. YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Kardiyoloji anabilim Dalı Başkanı Barış Emin Ökçün ve Göğüs Hastalıkları ve Alerji Anabilim Dalı Başkanı Finn Rasmussen’in katılmış oldukları bir basın toplantısı ile Şeyh Nazım’ın durumu hakkında bilgi verilirken, hayati durumu ile ilgili ise net bir bilgi verilemedi.

Erdoğan ve Müezzinoğlu bilgi aldı
Şeyh Nazım’ın yoğun bakıma alınmasının ardından, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun hastaneyi arayarak, bilgi aldıkları öğrenildi.

Şahsi doktorları 4 saatte geldi
Şeyh Nazım’ın yoğun bakıma yatırılmasından yaklaşık dört saat sonra, İstanbul’da bulunan ve Şeyh Nazım’ın dört yıldır şahsi doktorluğunu yürüten, Oktar Babuna ve Mert Sucu, YDÜ Hastanesine gelerek, doktorlardan bilgi aldı. Babuna ve Sucu’nun verdikleri bilgiye göre, dört profesörün daha, Nazım ile ilgilenmek üzere, adaya geleceği öğrenildi.

Bu haber toplam 3344 defa okunmuştur