1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sennaroğlu, Çiftçiler Birliği’nin eylemini değerlendirdi
Sennaroğlu, Çiftçiler Birliği’nin eylemini değerlendirdi

Sennaroğlu, Çiftçiler Birliği’nin eylemini değerlendirdi

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, K. T. Çiftçiler Birliği’nin eylemini değerlendirdi

A+A-

 

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, K. T. Çiftçiler Birliği’nin gerçekleştirdiği eylemi değerlendirerek, bilgi kirliliğini önlemek ve kamuoyuna sağlıklı bilgi vermek amacıyla bir basın bildirisi yayınladı. Bakan Sennaroğlu, demokratik bir ülkede yaşadığımızı vurguladığı açıklamasında, gerçekleştirilen eylemi saygı ile karşıladıklarını ifade etti. 

ARPA FİYATI GÜNEY KIBRIS VE TÜRKİYE’DEN DÜŞÜK DEĞİL

Sennaroğlu, yaptığı açıklamada 0.62 TL/Kg olarak açıklanan arpa fiyatının 0.17 TL/Kg’lik Doğrudan Gelir Desteği ve Vergisiz Akaryakıt Desteği ile birlikte 0.79 TL/Kg olduğunu vurguladı. Güney Kıbrıs’la mukayese edildiğinde fiyatın aynı, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki fiyatlarla karşılaştırıldığındaysa ülkemizde arpa fiyatının daha yüksek olduğunun görülebileceğini belirten Sennaroğlu, Güney Kıbrıs’ta 0.54 TL/Kg’ye denk gelen arpa fiyatının desteklerle birlikte 0.79 TL/Kg olduğnun kaydetti. Sennaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nde ise 0.64 TL/Kg olan arpa fiyatının, desteklerle birlikte 0.77 TL/Kg olduğunu ifade etti.

ARPA FİYATI MAKUL ÖLÇÜDEDİR

Geçtiğimiz yıl arpa fiyatının 0.65 TL/Kg olarak belirlendiğini, kesintilerle birlikte ise üreticinin eline kilo başına net 0.60 TL geçtiğini ifade eden Tarım Bakanı Sennaroğlu, bu yıl açıklanan brüt 0.62. TL/Kg’lık fiyattan Genel Tarım Sigortası kesintisinin kaldırılarak yine üreticinin eline kilo başına net 0.60 TL geçecek şekilde düzenlendiğini vurguladı. Dolayısıyla üreticinin herhangi bir kaybı olmadığının altını çizen Bakan Sennaroğlu, belirlenen arpa fiyatının çevre ülkelere de bakıldığında makul olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 2431 defa okunmuştur