1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikalardan açlık grevine destek
Sendikalardan açlık grevine destek

Sendikalardan açlık grevine destek

Türk-Sen, Dev-İş’in başlatacağı açlık grevine destek vereceğini bildirdi.

A+A-

 

 

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, UBP’nin 3 yıl önce Meclis’ten geçirdiği Kamu Çalışanlarının Aylık (maaş-ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın yürürlükte olduğunu belirterek, yasanın geçmemesi için kendileriyle birlikte eylem yapan CTP-BG ile DP-UG’nin bugün hükümette olduklarını ve Anayasa’nın 54. Maddesine aykırı olarak toplu iş sözleşmesi düzeni ve toplu iş sözleşmesi haklarını ortadan kaldırmak için uygulama yaptıklarını ileri sürdü.

Bıçaklı, “Bu konuda Türk-Sen olarak sesiz kalmayacağımızı ve her türlü anayasal ve yasal eylem haklarımızı kullanacağımızı ülkeyi yönettiğini iddia edenler bilmelidirler. Bu konuda açlık grevi başlatacak olan Dev-İş’e destek vereceğimizi ve bu kabul edilmez uygulamanın ortadan kaldırılması için mücadele edecek olan sendikalarla birlikte hareket edeceğimizi kamuoyunun bilmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

 

Hür-İş de destek verecek

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu da açlık grevi eylemine destek vereceğini bildirdi.

Hür-iş Federasyonu Başkanı Yakup Latifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, UBP Hükümeti’nin her kesimden insanın karşı çıkmasına rağmen geçirdiği Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş, Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın, muhalefetteyken karşı olduğunu söyleyen ve bugün hükümette olan CTP-BG ve DP-UG tarafından uygulamaya konduğunu belirtti.

Latifoğlu, “toplu iş sözleşmelerini ve serbest pazarlık yöntemini ortadan kaldıran” uygulamalara karşı yapılan mücadelenin başarısı için tüm sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiği gerçeğinden hareketle, Hür-İş Federasyonu olarak Dev-İş Federasyonu’nun 2 Eylül’de başlatmaya karar verdiği “açlık grevine” fiilen katılıp katkı koymaya karar verdiklerini açıkladı.

Latifoğlu, Hür-İş Federasyonu Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Büro-İş Sendikası Başkanı Hüseyin Akyön’ün 2 Eylül’den itibaren diğer eylemcilerle birlikte açlık grevine gireceğini duyurdu.

(tak)

Bu haber toplam 1616 defa okunmuştur