1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikalar 'ivediliğin kabülü'nden memnun
Sendikalar ivediliğin kabülünden memnun

Sendikalar 'ivediliğin kabülü'nden memnun

TDP milletvekillerinin Meclis’e sunduğu, kamuya istihdam edilen eski KTHY ve ETİ çalışanlarının özlük, barem ve emeklilik haklarının yeniden düzenlenmesini içeren “Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin ivediliğinin Meclis’te oy birliğiyle kabul edilm

A+A-

TDP milletvekillerinin Meclis’e sunduğu, kamuya istihdam edilen eski KTHY ve ETİ çalışanlarının özlük, barem ve emeklilik haklarının yeniden düzenlenmesini içeren “Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin ivediliğinin Meclis’te oy birliğiyle kabul edilmesi kararını olumlu karşılayan KTAMS, Kamu-Sen ve Hava-Sen, önerinin komitede zaman geçirilmeden görüşülmesini ve Meclis’te yasallaştırılmasını istedi.

Eski KTHY çalışanlarının örgütlü bulunduğu üç sendika, Özelleştirme Yasası kapsamında kamuya istihdam edilen eski KTHY çalışanlarının tüm haklarını kaybettiğini, yıllarının sayılmadığını, emekliliklerinde sıkıntıya düştüklerini ifade ederek, Meclis’ten ve hükümetten bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini istedi.

Meclis oturumunu izleyen ve partilerin genel başkanlarının yaptığı konuşmaları dinleyen KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ve Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan’a, çalışanları temsilen bir heyet de eşlik etti.

TDP’nin sunduğu ivedilik tezkeresinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan sendika başkanları, bugün önerinin komitede görüşülmesi için yapılan ivedilik oylamasında gösterilen oy birliğinin, değişiklik yasa tasarısının yasallaşmasında da gösterilmesini beklediklerini vurguladılar.

BIÇAKLI: “HAKSIZLIK DAHA FAZLA VAKİT GEÇMEDEN GİDERİLMELİ”

Hava-Sen’in üyesi bulunduğu Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, bu ivedilik istemine oy birliğiyle sahip çıkılmasının, sorunun varlığının göstergesi olduğunu belirterek, eski KTHY çalışanlarının uğradığı haksızlığın bir an önce, daha fazla vakit geçirmeden giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Bıçaklı, ivediliğin ilgili komitede ilk sıraya alınmasını talep ederek, tüm partilerin bu sorunu birlikte çalışarak bir an önce çözmesi gerektiğini kaydetti.

Bıçaklı, yasa önerisinin Meclis’te görüşüldüğü sırada kürsüde konuşan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “sendikalara yönelik sert bir üslup kullandığını da” savunarak, bu üslubu eleştirdi, “Üyelerimi kimseye dövdürmem, ben de çok sert olabilirim herkes dikkatli olsun, yakışık olmadı” dedi.

KAPTAN: “HERKES DEMOKRASİYİ VE SENDİKALARI HAZMETMELİ”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Başbakan’ı konuşmasından dolayı eleştirerek, Başbakan’a yönelik “demokrasiyi hazmedemedi ama herkes demokrasiyi ve tüm sendikaları hazmetmek zorundadır” ifadelerini kullandı.

Kaptan, Başbakan’ın ülkeyi iyi yönetmesi halinde kimsenin sokaklara dökülmeyeceğini, kendilerinin eylem değil gasp edilen hakları geri almak peşinde olduğunu belirterek, oy birliğiyle geçen ivediliğin bir an önce komitede de ilk sıraya alınmasını talep etti; KTHY ve ETİ çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

ATAKAN: “SÜREÇ ARTIK HIZLANMALI”

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan da, ivedilik kararının oybirliğiyle geçmesinden memnun olduklarını, bu soruna Meclis’in de oy birliğiyle dahil olmasının sevindirici olduğunu, bu yüzden artık bu sürecin hızlandırılması gerektiğini belirterek, bu konuda Başbakan’a görev düştüğünü söyledi.

Başbakan’ın sendikalara yönelik kullandığı üslubu da eleştiren Atakan, yarın KTHY’nin kapatıldığı gün olduğunu, bu yüzden Lefkoşa bölgesinde bir alanda ağaçlandırma etkinliği yapacaklarını, bunun yeri ve zamanının bugün açıklanacağını ifade etti.

ATAN: “BİRLİKTELİK DEVAM EDECEK”

Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan ise, değişiklik yasa önerisinden dolayı TDP’ye teşekkür ederek, önerinin en kısa zamanda görüşülmesi ve Meclis’e sunulmasının takipçisi olacaklarını, sendikaların bu konudaki birlikteliklerinin devam edeceğini vurguladı.

Atan, Başbakan’ın tavrının kendilerini üzdüğünü de belirterek, bu tavra gerekli cevabı halkın vereceğini söyledi.(tak)

Bu haber toplam 1431 defa okunmuştur