1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikal Platform'dan sivil itaatsizlik kararı
Sendikal Platformdan sivil itaatsizlik kararı

Sendikal Platform'dan sivil itaatsizlik kararı

KTAMS, KTÖS ve KTOÖES ile başlayan sivil itaatsizlik eyleminin Sendikal Platform kapsamındaki bütün sendikalarca uygulanmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede bütün çalışanlar eski çalışma saatlerine göre işyerlerinde görev yapacaklardır.

A+A-

SENDİKAL PLATFORM BASIN AÇIKLAMASI

AZINLIK HÜKÜMETİNİ UYARIYORUZ

​Sendikal platform bugün Başbakanlık önünde yığınsal bir eylem gerçekleştirmiş ancak herhangi bir siyasi erk veya iradeyle temas sağlayamamıştır. Azınlık Hükümeti diyalog kurma yerine çok ciddi bir polis gücünü sivil halk ile karşı karşıya getirme basiretsizliğini göstermiştir. Hükümet bu tavrıyla yaşanan arbede de gerek sivil eylemcilerin gerekse görevini ifa eden polis memurlarının yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Yaralanan tüm yurttaşlarımıza acil şifalar dileriz.

​Bugünkü eylem sürecinde yaşananları ve bundan sonraki eylem planını değerlendirmek üzere tam katılım ile toplanan Sendikal Platform aşağıdaki kararları üretmiştir:

1. KTAMS, KTÖS ve KTOÖES ile başlayan sivil itaatsizlik eyleminin Sendikal Platform kapsamındaki bütün sendikalarca uygulanmasına karar verilmiştir. Bu çerçevede bütün çalışanlar eski çalışma saatlerine göre işyerlerinde görev yapacaklardır.

2. Azınlık Hükümetine, Sendikal Platformun kış saati uygulaması bağlamında saatlerin 1 saat geriye çekilmesi  ve çocuklarımızın ölümünden sorumlu ilgili 3 bakanın istifası taleplerinin yerine getirilmesi için 09 Aralık Cuma saat 15:00’a kadar süre verilmesine; bu süre sonunda taleplerin karşılanmaması durumunda ise,
i. stratejik iş yerlerinde süresiz eyleme gidilmesine,
ii. gelecek hafta itibarıyla kitlesel eylemlere devam edilmesine
oy birliğiyle karar vermiştir.

Sendikal Platform 09 Aralık Cuma günü hükümete verilen süre sonrasında toplanarak alınan kararları detaylandıracak ve o günkü toplantı sonrası kamu oyuyla paylaşacaktır.

Bu haber toplam 2135 defa okunmuştur