1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Secim Sonucunu Gezici Araştırma Bildi
Secim Sonucunu Gezici Araştırma Bildi

Secim Sonucunu Gezici Araştırma Bildi

“K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenin oyunu en belirleyici konular; Müzakere sürecini en iyi yürütecek adayı Mustafa Akıncı’yı görmesi, Halk çözümü sağlayacak adayın Mustafa Akıncı olduğunu düşünmesi seçimin kaderini haftalar öncesinden belirledi.

A+A-

Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı Secim Sonucunu Gezici Araştırma Bildi,

Gezici Araştırma K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ilk tur için; Derviş Eroğlu % 29-30, Mustafa Akıncı % 27-28, Sibel Siber % 22, Kudret Özersay % 21, Kıbrısdaki anket firmaları ve Türkiye deki anket firmaları sıralamayı dahi bilemezken Gezici Araştırma tek bilen oldu.
İlk Tur Resmi Sonuçlar Derviş Eroğlu % 28.1, Mustafa Akıncı % 26.9, Sibel Siber % 22.5 ve Kudret Özersay % 21.2 diğerleri % 1.3
İkinci Tur İçin Gezici Araştırma Mustafa Akıncı % 60.5, Derviş Eroğlu % 39.5 olarak ifade ederek nokta atışı olmuştur. Bindelik bir hata oranıyla Gezici Araştırma tek bilen şirket oldu.
2. Tur Resmi Sonuç Mustafa Akıncı % 60.5, Derviş Eroğlu % 39.5 dir.
Gezici Araştırma, seçim sonuçlarına şöyle bir açıklama getirdi “K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçmenin oyunu en belirleyici konular; Müzakere sürecini en iyi yürütecek adayı Mustafa Akıncı’yı görmesi, Halk çözümü sağlayacak adayın Mustafa Akıncı olduğunu düşünmesi seçimin kaderini haftalar öncesinden belirledi.  Halk Derviş Eroğlu’nu Tarafsız bir cumhurbaşkanı olarak görmüyor olması da süreci hızlandırdı”.

Bu haber toplam 4740 defa okunmuştur