1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Savaşsız, Sömürüsüz, Sınırsız Bir Dünya İçin Anti Emperyalist Mücadele
Savaşsız, Sömürüsüz, Sınırsız Bir Dünya İçin Anti Emperyalist Mücadele

Savaşsız, Sömürüsüz, Sınırsız Bir Dünya İçin Anti Emperyalist Mücadele

Dev- İş, KTAMS, KTOEÖS ve PEO Federasyonu temsilcilerinin katıldığı “Emperyalizme Karşı İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışma ve Mücadelesi” Konferansı İstanbul’da gerçekleşti

A+A-

“Emperyalizme Karşı İşçi Sınıfının Uluslararası Dayanışma ve Mücadelesi” Konferansı 27-28 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti.

120 ülkede 93 milyon üyesi bulunan Dünya Sendikalar Federasyonu ile Türkiye’den DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasının düzenlediği konferansa Kazakistan, Kıbrıs, Hindistan, Tunus, Filistin, Mısır, Panama, Yunanistan, Peru, Bahrain, Cezayir, Bangaldeş, Kongo, Gabon, Somali, Suriye, Rusya, İngiltere, Portekiz ve İran’dan 50’nin üzerinde işçi sınıfı temsilcisi ve sendikacı yer aldı.

Kıbrıs’dan Konferansa DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek ile DEV-İŞ Genel Sekreteri Koral Aşam yanında KTAMS, KTOEÖS ve PEO Federasyonu temsilcileri de katıldı .

Konferansın birinci gününde Taksim Tünel’de toplanan katılımcı sendikacılar ve Türkiye’den konferansa destek veren DİSK Birleşik Metal-İş, DİSK Sosyal-İş ve diğer demokratik kitle örgütleri Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyüş gerçekleştirip Basın Açıklaması yaptı. Basın açıklamalarını TUİ ve DİSK Nakliyat-İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve Dünya Sendikalar Federasyonu Genel Sekreteri George Mavrikos yaptı. Program daha sonra İstanbul Tabibler Odası Konferans Salonunda devam etti.

Konferansın ana başlıkları

- ABD, AB ve diğer emperyalist ülkelerin, Orta Doğu, Avrupa, Latin Amerika ve diğer bölgelerdeki ekonomik ve siyasi politikaları ile dünya halklarına ve işçi sınıfına yönelik saldırıları
- Emperyalist savaş örgütü NATO, ekonomik örgütleri IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret örgütü ile emperyalizmin casus örgütü CIA’nın işçi sınıfına yönelik saldırı politikaları,
- Emperyalist politikaların aracı olarak işçi sınıfı içerisindeki sarı sendikaların politikaları ve DSF’nin buna yönelik mücadelesi,
- Bu politilkalara karşı işçi sınıfının örgütleme mücadelesi ve dayanışması olarak belirlendi.

DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek’de konferansta yaptığı konuşmada Dünyadaki ve Kıbrıs’daki Neo Liberal politikaların, işçi sınıfına dayattığı, özelleştirmelere, taşeronlaşmaya, güvencesiz çalışma biçimlerine ve sendikasızlaşma politikalarına dikkat çekti. Ayni zamanda Emperyalist komplolar sayesinde bölünmüş adamızın, yeniden Birleşik Federal Kıbrıs çatısı altında, bütün Kıbrıslıların barış, refah ve huzur içinde yaşamaları için mücadele ettiklerini vurguladı. Felek, emperyalizme karşı mücadelede en güçlü silahın, uluslararası sınıf dayanışması olduğunun altını çizdi.

Programın ikinci gününde Fransa Başkonsolosluğu önünde Fransız Hükümetine karşı direnen Fransız Halkı ve işçi sınıfına, dayanışma eylemi yapıldı. Fransa’da işçi düşmanı çalışma yasa tasarısına karşı direnen Fransa işçi sınıfı ve emekcilerin mücadelesi selamlanarak, Fransa Hükümeti protesto edildi. Eylemde birçok sendikacı yanında, DEV-İŞ Başkanı Hasan Felek’de dayanışma konuşması yaptı. Konferans sonuç bildirgesinin tartışılıp son şeklinin verilmesiyle son buldu.

 

Bu haber toplam 1431 defa okunmuştur