1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. SANAYİ BATTI!
SANAYİ BATTI!

SANAYİ BATTI!

Su baskınları için yapılan sette patlak.

A+A-

Lefkoşa Sanayi Bölgesi'nin kuzeyinde su baskınları için yapılan sette patlak medaya geldi. Patlağın, su bendinin yakınında yapılan Karayolları Dairesi'nin kazı çalışmasından kaynaklandığı açıklandı.

Sanayiye tonlarca su aktı, bazı iş yerlerini su bastı. 

 

ANA YOL TRAFİĞE KAPATILDI

 

Su baskını sonucu sanayi bölgesinde bazı sokaklar trafiğe kapatıldı, işyerleri ve araçlar olumsuz etkilendi. Sanayi Bölgesi’ne dolan suyun tahliye edilebilmesi amacıyla Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde bulunan Doktoroğlu Şirketi önündeki yol da kısa süreliğine tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

 

 

 

 

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, sivil savunma ve belediye ekiplerinin tahliye çalışmalarını yerinde izledi ve basına açıklama yaptı.

Harmancı, yağmur sularını engellemek amacıyla oluşturulan bendin birileri tarafından açıldığını söyledi. Harmancı, “İyi niyetli bir davranış da olsa bizim haberimiz yoktu. Haberimiz olması gerekirdi. Böyle bir şey olamaz. İyi niyetli de olsa kontrollü yapılmalıydı” dedi.

Harmancı, konunun araştırılacağını belirtti.

DEĞİRMENCİOĞLU: KARAYOLLARININ ÇALIŞMASI NETİCESİNDE

Kanal SİM'e konuşan Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu, Sanayi Bölgesi'nde bu sabah yaşanan su baskını hakkında bilgi verdi. Değirmencioğlu, suyun akışının durdurulduğunu, Altınbaş Petrol ile Devpa Supermarket arasında biriken suyun tahliyesi için çalışma başlatılacağını söyledi.  Karayolları Dairesi'nin kanal çalışması neticesinde böyle bir patlağın meydana geldiğini ifade eden Değirmencioğlu, "söz konusu bent 2011 yılında, dönemin İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana'nın girişimi ile yapıldı ancak yapılan geçici bir çözümdü, devamı gelmedi" dedi.  Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu sorunun çözümü için İçişleri Bakanlığı ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile bugün bir araya geleceklerini de söyledi.

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, suyu engellemek için yapılan bendin su sızdırarak yıkıldığını, bunu durdurmak için makine gönderildiğini ancak müdahale yapılamadığını kaydetti.

Erduran, olası su baskınlarını durdurmak amacıyla bendi bölgedeki mevcut dereye bağlama çalışmaları yapıldığını kaydetti.

 

(yenidüzen/tak)

Bu haber toplam 3251 defa okunmuştur