1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Sağlıktaki sorunlar katlanarak arttı”
 “Sağlıktaki sorunlar katlanarak arttı”

“Sağlıktaki sorunlar katlanarak arttı”

Tıp-İş Başkanı Sıla Usar İncirli, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na sağlıkla ilgili sorunlarla ilgilenme çağrısı yaptı, Sağlık Bakanı Ahmet Gulle’yi istifaya davet etti

A+A-

Kıbrıs Türk Hekimleri Sendikası (Tıp-İş), Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na sağlıkla ilgili sorunlarla ilgilenme çağrısı yaptı.

Tıp-İş Başkanı Sıla Usar İncirli “Başbakan’a Açık Mektup”  başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağlıkla ilgili bir dizi sorunlara dikkat çekerek, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun bu sorunlardan haberdar olup olmadığını sordu.
İncirli,  Yorgancıoğlu’nun hükümet ettiği dönemde sağlık hizmetleri sorunlarının katlanarak arttığını, altyapı eksikliklerinin tamamlanması için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu, birçok branşta hekim eksikliği nedeniyle  sağlık hizmetlerinin önemli ölçüde sekteye uğramak üzere olduğunu ileri sürdü.
İncirli, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında 2013 ve 2014 yıllarında alınması gereken tedbirler ve yapılması gerekenler konusunda varılan mutabakatın üzerinden bir yıldan fazla geçmiş olmasına rağmen, temel talepleriyle ilgili Başbakan ve hükümetinin olumlu adım atmadığını iddia etti.
İncirli açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Diğer sağlık çalışanlarının terfi  kadroları, geçicilerin kadrolanması sürdürülürken, acil ihtiyaç olan kadrolarda dahi hekim ihtiyacı sözleşmeli, hizmet alımı, mecburi hizmet süresinin uzatılması ile giderilmeye çalışılmaktadır. Tadilatı halen sürmekte olan, yıllar önce hazırlanmış, günümüz ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak olduğu bilinen Teşkilat Yasası’nda  boş olan kadrolar dahi münhal edilmemektedir
Acilen ihtiyaç olduğu bilinen kadrolarda mecburi hizmetçi ve sözleşmeli olarak onlarca hekim çalıştırılmaktadır. Sağlık Bakanlığı ile beraber Sendikamız çalışmış ve acilen ihtiyaç duyulan 46 hekim kadrosunun münhali için bir takvimlendirme yapmıştır. Ancak üzerinden aylar geçtiği halede bu konuda da bir ilerleme olmamıştır.”
Ülkede bugüne kadar 2 sağlık şurası bir de sağlık çalıştayı yapıldığını, bu çalışmaların sonucunda kamuda çalışan hekimlerin baremlerinde iyileştirme yapılmak suretiyle kamu hizmetlerinin yeniden düzenlenmesi kararları alındığını belirten İncirli,  Bakan Gülle’yi çalıştay kararlarına uymadığı gerekçesiyle istifaya davet etti.
İncirli, “Yürürlükte olan, hekim onuru ile bağdaşmayan barem tabloları ile hekimleri şu anki çalışma koşullarından farklı bir şekilde çalışmaya zorlamanız halinde bunu kabul etmeyeceğimizi ve sendikal mücadeleyi yükselteceğimizi size ve kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullandı. TAK

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur