1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık örgütleri olayı kınadı
Sağlık örgütleri olayı kınadı

Sağlık örgütleri olayı kınadı

Mağusa HastanesindE bir doktorun görevi başında darp edilmesi

A+A-

 

 

“Kaosa dönen sağlık sisteminin yeniden yapılandırılmasının zamanı çoktan geçti”

LefkoKKTC’deki sağlık örgütleri, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bir doktorun geçtiğimiz Cuma günü görevi başında darp edildiğini kaydederek, bu olayı kınadığını duyurdu.
Yetkilileri sağlık sistemini ciddi boyutta ele almaya çağıran sağlık örgütleri, hasta ve hekim arasındaki güvenin daha fazla zedelenmeden sağlık kurumlarında yerinden yönetimin sağlanması ve denetim mekanizmasının uygulanması için gereğinin yapılmasını istedi.

Sağlık örgütleri ortak açıklama yayınladı

Sağlıkta örgütlü Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) bugün ortak bir basın açıklaması yayınlayarak, “Kaosa dönen sağlık sisteminin yeniden yapılandırılmasının zamanı çoktan geçti” dedi.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği aracılığıyla yayınlanan ortak basın açıklamasında hekimler darp edilen meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Görevi başındaki doktor çocuk hastanın babası tarafından darp edildi”

“Sağlık sistemindeki sistemsizlik her gün sağlık çalışanlarını ve hastaları bir şekilde vuruyor” ifadesine yer verilen açıklamada 23 Ocak’ta meydana gelen olaya değinildi.
Bir doktorun Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevi başındayken bir çocuk hastanın babası tarafından darp edildiği kaydedilerek, “Hastanelerdeki güvenlik görevlisi sorunu sürekli dile getirdiğimiz bir konu. Buna rağmen sorun maalesef çözülemedi. Sağlık çalışanları görevlerini savunmasız şekilde icra etmek zorunda kalıyor” denildi.

“Bir insanın şiddete maruz kalmasına karşıyız”

Sağlık örgütlerinin ortak açıklamasında sağlık sisteminin artık sürdürülebilir olmadığı da belirtilerek, “Artan nüfusa denetimsizlik ve disiplinsizlik de eklenince hasta- hekim ilişkisi de maalesef diğer toplumsal olaylarda olduğu gibi şiddete maruz kalabiliyor. Biz hekimler konu ne olursa olsun bir insanın şiddete maruz kalmasına kesinlikle karşıyız” ifadesine yer verildi.

(tak)

Bu haber toplam 1068 defa okunmuştur