1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sağlık Bakanı Gülle basın toplantısı düzenledi
Sağlık Bakanı Gülle basın toplantısı düzenledi

Sağlık Bakanı Gülle basın toplantısı düzenledi

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle Onkolog Doç. Dr. Çağlar’ın istifası nedeniyle çocuk onkoloji servisinde hiçbir aksama yaşanmayacağını açıkladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle Onkolog Doç. Dr. Çağlar’ın istifası nedeniyle çocuk onkoloji servisinde hiçbir aksama yaşanmayacağını açıkladı.

Çağlar’ın izinlerini kullandıktan sonra hastanedeki görevinden istifa edeceğini açıkladığını ve bu açıklaması sırasında sanki alanında hastanedeki tek doktormuş gibi söylemlerde bulunduğunu anlatan Gülle, bunun doğru olmadığını, Dilek Birgen’in de 10 yıldır bu görevde olduğunu anlattı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Onkolog Doç. Dr. Çağlar’ın istifasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Müsteşar Ömer Gür, Başhekim Yardımcısı Ersan Berksel, Çocuk Onkoloji Uzmanı Dilek Birgen, Çocuk Servisi Şefi Çiğdem Bakkaloğlu, Bakanlık Müdürü Yeşim Kubilay ile Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert de hazır bulundu.

Gülle toplantıda yaptığı konuşmada Çağlar’ın istifasının gündemi meşgul eden bir konu olduğunu, konunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesi için bu toplantıya gereksinim duyduklarını belirtti.

“DAHA VERİMLİ VE ETKİN BİR SAĞLIK SİSTEMİ MEYDANA GETİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Sağlıktaki sorunları gidermek için pek çok çalışma başlattıklarına işaret eden Gülle, daha verimli ve etkin bir sağlık sistemi meydana getirmek için uğraş verdiklerini anlattı.

Yeni bir sistem oluşturmanın pek çok boyutu olduğunu bunlardan birinin de anlayış boyutu olduğunu söyleyen Gülle, sorumluluk verimlilik ve çalışma disiplinin önemine değindi.

Bunlar olmadan başarıya ulaşılamayacağını anlatan Gülle hastanede çok özveriyle çalışan ya da bazı organizasyonel sorunlar nedeniyle çok katkı koyamayan hekimler yanında bilinçli şekilde sisteme katkı koymayan hekimler de olduğunu anlattı.

Organizasyonel sorunlar nedeniyle katkı koyamayan hekimlerle bu sorunları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını anlatan Gülle, bilinçli şekilde katkı koymayan hekimlerin bu tavırlarının kabul edilebilir olmadığını belirtti.

Gülle bu tutumun değişmemesi halinde sorunların çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

"ÇAĞLAR ALANINDA TEK DEĞİLDİ”

Çağlar’ın izinlerini kullandıktan sonra hastanedeki görevinden istifa edeceğini açıkladığını ve bu açıklaması sırasında sanki alanında hastanedeki tek doktormuş gibi söylemlerde bulunduğunu anlatan Gülle bunun doğru olmadığını, Dilek Birgen’in de 10 yıldır bu görevde olduğunu anlattı.

Çağlar’la kişisel olarak hiçbir sorunları olmadığını vurgulayan Gülle, tüm hekimlerden olduğu gibi ondan da daha fazla katkı koymasının istendiğini ancak kendisinin bunu reddettiğini anlattı.

Çağlar’ın haftada bir gün poliklinik yaptığını ve nöbet tutmadığını, kendisinden sadece ayda bir kez nöbet tutmasının istendiğini ancak bunu reddettiğini anlatan Gülle, böyle bir tutumun kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Çağlar’ın Gazimağusa Hastanesi’nde görevlendirilmesini de sürgün olarak tanımladığını ve orada hizmet vermeyi reddettiğini anlatan Gülle, Gazimağusa Hastanesi’nin ülkedeki ikinci büyük devlet hastanesi olduğunu hatırlattı.

“ÇAĞLAR DİĞERLERİNE GÖRE AZ HASTA GÖRÜYORDU”

Yaşanan gelişmelerin ardından Çağlar’la ilgili verileri derlediklerini dile getiren Gülle, haftada bir gün poliklinik yapan Çağlar’ın hasta sayılarının diğer doktorlara göre az olduğunu anlattı.

Gülle Çağlar’ın ekim ayında 67, Kasım ayında 89 Aralık ayında ise 79 hasta gördüğünü, 2014 yılı içinde 7 onkoloji hastasını takip ettiğini, Kasım ayında 1, Aralık ayında 1 ve Ocak ayında 2 hasta yatırdığını dile getirdi.

Gülle hastanede 11 ayda 2500 hasta gören doktorlar varken, Çağlar için bu rakamın 843 olduğunu dile getirdi.

Çağlar’ın aynı zamanda mesai saatlerine de uymadığını anlatan Gülle, çoğu zaman hastaneden 1 saatte ayrıldığının tespit edildiğini kaydetti.

Durum böyleyken Çağlar’ın ayda bir nöbet tutmayı reddetmesinin kabul edilebilir olmadığını söyleyen Gülle, buna rağmen kendilerinin kimseyi kaybetmek istemediklerini ancak Çağlar’ın istifa ettiğini belirtti.

“ÇAĞLAR’IN İSTİFASI NEDENİYLE ÇOCUK ONKOLOJİ SERVİSİNDE HİÇBİR AKSAMA YAŞANMAYACAK”

Çağlar’ın istifası nedeniyle çocuk onkoloji bölümünün verdiği hizmetlerde hiçbir aksama yaşanmayacağını dile getiren Gülle, bu konunun toplumun bütünsel anlamda yeniden yapılanması için de önemli olduğunu kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur