1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Saatleri geri alın... Aklın yolu budur'
Saatleri geri alın... Aklın yolu budur

'Saatleri geri alın... Aklın yolu budur'

"Karar, mesai ve ders başlama saatlerinde kamu-özel sektör farklılığının yaratacağı yeni sorunlar dikkate alınarak yeniden değerlendirilmeli, toplumsal bir sorun olarak algılandığı açık olan parça parça değişiklikler bütünlüklü bir şekilde ortadan kaldırı

A+A-

 

Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı, bir haftadır başbakanlık önünde devam eden eylemlerle ilgili açıklama yaptı.

 

Akıncı, hükümete talebini bir kez daha yineledi: Karar, mesai ve ders başlama saatlerinde kamu-özel sektör farklılığının yaratacağı yeni sorunlar dikkate alınarak yeniden değerlendirilmeli, toplumsal bir sorun olarak algılandığı açık olan parça parça değişiklikler bütünlüklü bir şekilde ortadan kaldırılmalıdır. Aklın yolu budur.

 

“Devam eden eylemleri ve zaman zaman yaşananları endişeyle izliyorum. Trafik kazasında arkadaşlarını kaybeden öğrencilerimizin trafik güvenliği talepleri, eksiksiz tüm toplumumuzun ortak talebidir. Yılların birikmiş sorunlarından biri olan trafik güvenliği konusunda, ciddi bir eylem planı ve stratejik hedefle hareket edilmesinin zamanı çoktan gelmiştir. Daha fazla geç kalma lüksümüz yoktur.

Anlaşılıyor ki hükümetin saat düzenlemesi konusundaki kararına gösterilen tepki, mesai saatleri ve ders başlama saatleriyle ilgili yeni ek düzenlemelere karşın devam ediyor.

Dünyanın elips şeklindeki yörüngesi nedeniyle güneşe yakınlaşıp uzaklaşmasından kaynaklanan gece ve gündüz sürelerinin mevsimsel değişimini düzenleyemeyiz, ama saatlerimizi bu değişime göre ayarlayabiliriz.

Daha önce de ifade ettiğim üzere, bu yıl, saat diliminin değişmemesi yönünde alan karar, yeniden gözden geçirilmeli.

Saatlerin doğaya uygun düzenlenmesi ile ilgili yıllardır devam eden uygulamanın kaldırılması ile ciddi bir sıkıntı doğmuştur.

Karar, mesai ve ders başlama saatlerinde kamu-özel sektör farklılığının yaratacağı yeni sorunlar dikkate alınarak yeniden değerlendirilmeli, toplumsal bir sorun olarak algılandığı açık olan parça parça değişiklikler bütünlüklü bir şekilde ortadan kaldırılmalıdır. Aklın yolu budur.

Tüm toplumsal kesimlerle hükümetin, tepkiler daha fazla üzücü sonuçlar doğuracak noktaya gelmeden, sağlıklı ve açık bir diyalog başlatmasının önemi büyüktür.

Unutmayalım ki hükümetiyle, meclisiyle, muhalefetiyle, sivil toplum örgütüyle, sendikasıyla, öğrencisiyle, polisiyle, öğretmeniyle birbirimize ihtiyacımız var.

Birbirimizi kırmadan dökmeden, incitmeden konuşmalı, dinlemeli, anlamalı ve akıl yolunda çözüm için buluşmalıyız”.

Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur