1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. PSEM'den öğrencilere destek
PSEMden öğrencilere destek

PSEM'den öğrencilere destek

Tüm Kıbrıs Öğrenciler Koordinasyon Komitesi, basın bildirisi yayımlayarak, öğrencilerin eylemine destek bildirdi.

A+A-

Tüm Kıbrıs Öğrenciler Koordinasyon Komitesi, basın bildirisi yayımlayarak, öğrencilerin eylemine destek bildirdi. İki dilde yapılan açıklamanın tam metni şöyle:


KIBRISLITÜRK ÖĞRENCİLERİN MÜCADELESİYLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ

Tüm Kıbrıs Öğrenciler Koordinasyon Komitesi (PSEM) olarak, trajik kazada canlarını yitirenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyetlerimizi sunuyoruz.

PSEM olarak, Kıbrıslıtürk öğrencilerin işgal altındaki bölgede yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi için verdikleri mücadeleyle dayanışma içerisinde olduğumuzu dile getiriyoruz. İki öğrencinin ve bir minibüs şoförünün yaşamlarını kaybettikleri trajik trafik kazasından sonra yüzlerce öğrenci, ilk ve orta öğretimdeki öğretmenlerin sendikaları ve sendikal platformla birlikte, Kıbrıslıtürklerin yaşam kalitelerinin iyileştirilmesini talep ederek, “Başbakanlık” önünde protestoda bulundular.

Erdoğan ve Türkiye böyle karar verdiği için, yurdumuz gibi küçük bir ülkede iki farklı saat uygulamasının olmasının kabul edilemez olduğu görüşünde olduğumuzu vurguluyoruz. Nitekim elim trafik kazasında bunun da payının olduğu görülüyor.

Ayrıca PSEM olarak, Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulmasını, yurdumuzu kurtaracak ve yeniden birleştirecek bir federasyon çözümünü talep ettiğimizi ve çözümle bütün Kıbrıslı öğrenciler olarak taleplerimiz için birlikte mücadele etmemizin, eğitimdeki ve toplumdaki sorunlara birlikte karşı koyabilmemizin yolunun açılacağını bir kez daha vurguluyoruz.

TÜM KIBRIS ÖĞRENCİLER KOORDİNASYON KOMİTESİ

----------------------------

Θέμα: Αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Τουρκοκύπριων μαθητών και μαθητριών


Ως ΠΣΕΜ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των Τουρκοκύπριων μαθητών και μαθητριών μας για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους στα κατεχόμενα. Μετά το τραγικό τροχαίο ατύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο μαθήτριες και τον οδηγό του λεωφορείου, εκατοντάδες μαθητές διαδηλώνουν έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» μαζί με συντεχνίες καθηγητών και τη συνδικαλιστική πλατφόρμα, ζητώντας να  αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των Τουρκοκυπρίων. Με την ευκαιρία  αυτή στέλλουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των νεκρών του ατυχήματος.

Τονίζουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτο σε μια μικρή χώρα όπως η πατρίδα μας, να υπάρχουν δύο διαφορετικές ώρες, επειδή έτσι αποφάσισε ο Ερτογάν και η Τουρκία.  Αυτό το γεγονός άλλωστε, φαίνεται να αποτελεί μέρος της ευθύνη του στο μοιραίο ατύχημα.

Παράλληλα, ως ΠΣΕΜ τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι ζητούμε λύση του κυπριακού προβλήματος. Μία ομοσπονδιακή λύση που θα απελευθερώνει και να επανενώνει την πατρίδα μας, έτσι ώστε όλοι οι Κύπριοι μαθητές να διεκδικούμε μαζί και να αντιμετωπίζουμε ενωμένοι τα προβλήματα στην εκπαίδευση και στην κοινωνία μας!

Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur