1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'Provokasyonlar artık açık açık yapılmaktadır'
Provokasyonlar artık açık açık yapılmaktadır

'Provokasyonlar artık açık açık yapılmaktadır'

KTÖS: 1 Eylül Dünya Barış Günü arifesinde, UBP-DP hükümet yetkililerinin Kıbrıs’ta çözüm karşıtı açıklamaları, “barışın bir erdem” olduğu gerçeğinin önemini daha da artırmaktadır

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, UBP ve DP yetkilerinin yaptıkları açıklamaların çözüme ve adanın yeniden birleşmesine karşı olduklarını gösterdiğini savundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Kıbrıs Türk toplumunun kanı ve gözyaşı üzerinden politika yapıp, yarattıkları statükodan beslenenler korosunun, Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili devam eden görüşme sürecinin geldiği  aşamada provokasyonlarını artık açık açık yapmakta olduklarını” ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamanın tam metni şöyle:

Kıbrıs Türk toplumunun kanı ve gözyaşı üzerinden politika yapıp, yarattıkları statükodan beslenenler korosu, Kıbrıs Sorunu’nun çözümü ile ilgili devam eden görüşme sürecinin geldiği bu aşamada provokasyonlarını artık açık açık yapmaktadırlar.

UBP – DP hükümeti özelinde odaklanan bu çözüm karşıtı statükocu, rantçı çevreler bir süreden beri görüşmeleri sabote etmek için başlattıkları Rumlar’ın kuzeydeki ayinlerini kısıtlama, uydurma haritalarla toplumu taciz etme, Rum basınından aldıkları haberleri çarpıtarak manipülasyon yapma gibi etkinliklerini artık açık açık çözüme karşı çıkarak ifade etmeye başlamışlardır. Özellikle Sn. Akıncı ile dün yaptıkları görüşme sonrası söylenenler 2004’ten bu yana çözümsüzlükle ilgili tutumlarının hiç değişmediğini ortaya koymaktadır. Güney Kıbrıs’taki gazete haberlerine itibar edip, politik duruş geliştiren ve görüşme tutanaklarını okumadan önyargı ile yapılan açıklamalar UBP ve DP yetkililerinin çözüme ve adamızın birleşmesine karşı olduklarını bir kez daha göstermiştir.

1 Eylül Dünya Barış Günü arifesinde, UBP-DP hükümet yetkililerinin Kıbrıs’ta çözüm karşıtı açıklamaları, “barışın bir erdem” olduğu gerçeğinin önemini daha da artırmaktadır. Yapılan açıklamalar incelendiğinde, bu açıklamaların güney Kıbrıs’ta başta kilise olmak üzere çözüm karşıtlarının yaptığı açıklamalarla bire bir örtüştüğü görülmektedir. UBP ve DP hükümet yetkilileri ve çözüm karşıtı koronun, güneydeki benzerlerinin açıklamalarını esas almaları Başpiskopos Hrisostomos ve çözüm karşıtları ile eski bir dayanışma içinde olduklarını göstermektedir.

Adamızın birleştirilmesi, çözümü ve barışı getirecek en önemli adımdır. Kıbrıs’ta ve dünyada barış tüm insanlık ailesinin ihtiyacıdır. Dünya tekellerinin çıkarları uğruna halkaları birbirine düşürmesini en iyi bilenler savaşı, acıları, göçleri yaşayan Kıbrıslılardır. İnsanın insana kıymadığı bir dünya yaratmak için öncelikle adamıza barışın gelmesi için sesimizi yükseltmemiz gerekir. Barış karşıtı, kandan ve gözyaşından beslenen emperyalizmin uşaklarına gereken yanıtı vermek için 1 Eylül Perşembe akşamı saat 19:00’da Ledra Palace’ta buluşup barış için sesimizi yükseltiyoruz.

Bu haber toplam 1492 defa okunmuştur