1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polise giderek teslim oldu
Polise giderek teslim oldu

Polise giderek teslim oldu

Üzerinde 400 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare alınan ve tutuklanan zanlı O.Y’nin verdiği bilgi sonrasında soruşturmayla bağlantısı olduğuna inanıldığı için arandığını öğrenen 37 yaşındaki zanlı N.Ü, polise tes

A+A-

Ayşe GÜLER

Ercan Havaalanı’ndan geçtiğimiz gün ülkeye giriş yaptığı sırada üzerinde 400 gram ağırlığında eroin türü uyuşturucu olduğuna inanıla madde tespit elden ve tutuklanan zanlı O.Y aleyhinde yürütülen soruşturmada,  olayla bağlantısı olduğu iddia edilen 37 yaşındaki zanlı N.Ü, dün mahkemeye çıkarıldı, aleyhinde 2 gün tutukluluk kararı alındı.
Zanlı O.Y’nin verdiği bilgi sonrasında polis tarafından arandığını öğrenen ve Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olan zanlı ‘kanunsuz uyuşturucu madde (eroin) ithal ve tasarruf’ suçlamalarıyla dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Kaza Mahkemesi Yargıcı Füsun Cemaller huzurunda görüşülen davada İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Meryem Beşoğlu, polis çavuşu Mehmet Bayram’ı mahkemede tanık olarak dinletti.
Polis çavuşu Bayram mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.
Bayram, zanlının 29 Ağustos’ta Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yapan zanlı O.Y’nin tasarrufunda yaklaşık 400 gram eroin türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunarak emare olarak alındığını belirtti.
Bayram, şu anda tutuklu bulunan zanlı O.Y’den yapılan soruşturmada 2 kerede toplam 400 gr olmak üzere getirdiği maddeyi şu anda tutuklu bulunan zanlı E.Y ve dün mahkemeye çıkarılan zanlı N.Ü’ ye getirdiği hususunda bilgi verdiğini kaydetti.
Zanlı O.Y’nin verdiği bilgi sonrasında polis tarafından arandığını öğrenen zanlı N.Ü’nin önceki gün polise gelerek teslim olduğunu ve tutuklandığını ifade eden Bayram, olayla ilgili aranan şahıslar bulunduğunu ve alınması gereken ifadeler olduğuna dikkat çekti.

2 gün tutukluluk
Bayram, tahkikatın salimen yürütülmesi ve her 2 soruşturmanın birleştirilmesi için zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Kaza Mahkemesi Yargıcı Füsun Cemaller de zanlının 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 4886 defa okunmuştur