1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Pile’de ‘kumarhane’ iddiası
Pile’de ‘kumarhane’ iddiası

Pile’de ‘kumarhane’ iddiası

Türk mülkiyeti üzerinde kira usulüyle 2 yıldır faaliyet gösterdiği iddia edilen kumarhanelerden birinin Kıbrıslı Rum ve Türkler tarafından ortaklaşa çalıştırıldığı öne sürüldü.

A+A-

 


Pile’de ‘internet cafe’ adı altında ‘kaçak kumarhane’ çalıştırıldığı öne sürüldü. Türk mülkiyeti üzerinde kira usulüyle 2 yıldır faaliyet gösterdiği iddia edilen kumarhanelerden birinin Kıbrıslı Rum ve Türkler tarafından ortaklaşa çalıştırıldığı öne sürüldü. Kıbrıslı Türk sahiplerinden birinin KKTC’de tanınmış bir iş insanı olduğu da iddialar arasında…

• Konuyu araştırmak üzere bölgeye giden YENİDÜZEN, bahse konu kumarhaneleri görüntülemeye ve yetkilileriyle görüşmeye çalıştı. ‘İnternet Cafe’ ibaresi altında faaliyet gösteren dükkanlara öğle saatlerinde gidildi ancak kapıların kilitli olduğu görüldü.

• Pile halkı ise konuyla ilgili konuşmaktan kaçınırken, iddiaları ise yalanlamadı. Yurttaşın konuyla ilgili yorum yapmaktan 'ürktüğü' dikkatlerden kaçmadı

• Kıbrıs Rum basınında önceki gün Larnaka Rum Polis Müdürü Filipos Vrondos’un Pile’nin “yasadışı kumarhane merkezi” haline geldiğine yönelik iddiaları da yer almıştı.


YENİDÜZEN (Özel)

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların birlikte yaşadığı Pile köyünde ‘internet cafe’ adı altında üç kumarhanenin işletildiği iddia edildi. Türk mülkiyeti üzerinde kira usulüyle 2 yıldır faaliyet gösterdiği iddia edilen kumarhanelerden birinin Kıbrıslı Rum ve Türkler tarafından ortaklaşa çalıştırıldığı öne sürüldü. Bölgenin Birleşmiş Milletler polisinin yetkisi altında bulunduğu için ne Kıbrıs Rum ne de Kıbrıs Türk polisinin kumarhanelere müdahale edemediği savunuldu. Pile halkı ise konuyla ilgili konuşmaktan kaçınırken, iddiaları ise yalanlamadı. Bu arada önceki gün Kıbrıs Rum basınında Larnaka Rum Polis Müdürü Filipos Vrondos’un Pile’nin “yasadışı kumarhane merkezi” haline geldiğine yönelik iddiaları da yer almıştı.

‘İnternet cafe’ gündüz kapalı

Konuyu araştırmak üzere bölgeye giden YENİDÜZEN, bahse konu internet cafeleri görüntülemeye ve yetkilileriyle görüşmeye çalıştı. ‘İnternet Cafe’ ibaresi altında faaliyet gösteren dükkanlara öğle saatlerinde gidildi ancak kapıların kilitli olduğu görüldü. Konuyla ilgili görüşmeye çalıştığımız Pile halkı konuşmaktan kaçınırken, durumdan oldukça rahatsız. Yaşadığı korku nedeniyle konuşmaktan kaçınan köy halkı iddiaları ise yalanlamıyor. Yurttaşın oldukça ürktüğü de dikkatlerden kaçmadı

Ortaklar hem Kıbrıslı Rum hem Kıbrıslı Türk

Pile’de iki yıla yakındır yasadışı olarak kumarhane işletildiği ve bu kumarhanelerin ‘internet cafe’ adı altında faaliyet gösterdiği ileri sürüldü. Bölgede bulunan 3 kumarhanenin birini Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türkün birlikte çalıştırdığı ileri sürülürken, diğer iki kumarhaneden birini Kıbrıslı bir Türk’ün diğerini de Kıbrıslı Rum bir şahısın çalıştırdığı öğrenildi. Kıbrıslı Türk sahiplerinden birinin KKTC’de tanınmış bir isim olduğu da önemli iddialar arasında.

‘İnternet Cafe’ süsü verilerek geceleri rulet masalarının kurulduğu iddia edilen kumarhanelere, bölgenin BM yetkisi altında olması nedeniyle hiçbir makam tarafında müdahale edilemediği savunuluyor.

Larnaka Rum Polis Müdürü aktarmıştı

Konuyla ilgili Rum basınında çıkan bir haberde de Larnaka Rum Polis Müdürü Filipos Vrondos’un Pile’nin “yasadışı kumarhane merkezi” haline geldiğini iddia etti.
Vrondos, bu kumarhanelerin Kıbrıslı Rum ve Türkler tarafından ortaklaşa çalıştırıldıklarını ve bazılarının da Rum Elektrik Kurumu’na (AİK), Kıbrıslı Türklerden elektrik ücreti alınmadığı için, elektrik parası ödemeden faaliyet gösterdiklerini söyledi.
Vrondos, bölgenin BM polisinin yetkisi altında bulunduğunu, bu yüzden Rum polisinin bu kumarhanelere müdahale edemediğini de vurguladı.

Bu haber toplam 1872 defa okunmuştur