1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Pembe Balon - Pink Day" etkinliği düzenlendi
Pembe Balon - Pink Day etkinliği düzenlendi

"Pembe Balon - Pink Day" etkinliği düzenlendi

Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Gönüllüleri ve İskele Belediyesi’nin katkıları ile Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlenen ‘Pembe Balon-Pink Day’ etkinliği gerçekleşti.

A+A-

Bu yıl 5’incisi gerçekleşen etkinliğe Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, İskele Bölge Gönüllüleri Başkanı Ersin Nizam, UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan’ın yanı sıra Bekirpaşa Lisesi, Ticaret Lisesi, Şehit İlker Karter İlkokulu, Maarif Anaokulu, İskele Belediyesi Yuvam Ana Kucağı, Sivil Savunma, Limasol Bankası, İskele Kadınlar Derneği, İskele Sahil Lions Kulübü, İskele Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Larnakalılar Derneği ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İskele Belediyesi tarafından hazırlanan pembe balonlar eşliğinde İskele Sağlık Merkezi önünden başlayan yürüyüş, İskele Ecevit Meydanı’nda son buldu. Etkinlikte konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu,  bu farkındalığı herkese aşılamak için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Nizam: "Biz kanserden korkmuyoruz, farkındayız"
Etkinliğin sonunda açıklamalar yapıldı. Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Gönüllüleri Başkanı Ersin Nizam, farkındalık yürüyüşünü geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl 5’sini düzenlediklerini söyledi. Kendilerine destek veren İskele Belediyesi’ne teşekkür eden Nizam konuşmasının devamında artık kansere dur denilmesi gerektiğini belirterek, kanserin bir an önce devlet politikası olması temennisinde bulundu.

Kocaismail: "İskele Belediyesi'ne ve destek veren herkese teşekkür ederim"
Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail her yıl meclis önünde gerçekleştirdikleri yürüyüşü bu yıl İskele’de yaptıklarını ve kendilerine verilen destekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Bu kanser türünün geç evrede bile tedavi edilebileceğini belirten Kocaismail, erken teşhis durumunda hastanın yaşayabileceği sıkıntılı dönemin önüne geçilebileceğini ve bunun için de farkındalığın artırılmasının gerektiğini sözlerine ekledi. Kanserin bir devlet politikası haline getirilmesi ve adamızda bir Kanser Savaş Dairesi’nin kurulması için çok kez talebimiz oldu diyen Kocaismail, bunun karşılığında hiçbir geri dönüşün yapılmadığını belirterek en azından Kanser Savaş Birimi kurulması için çalışma başlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Sadıkoğlu: "Bu farkındalığı aşılamak hedefimiz olmalıdır"
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da Bu yıl 5’si gerçekleşen Pembe Balon etkinliğine ev sahipliği yapıyor olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi ve yapılması gerekenin bu farkındalığı daha geniş bir çevreye yaymak olduğunu vurguladı. İskele’de bu yıl düzenlenen farkındalık etkinliğinin KKTC halkına ve devlet tabanındaki ilgili birimlere bir çağrı niteliği taşıdığını belirten Sadıkoğlu, konuşmasının devamında ise şunlara yer verdi: Biz burada İskele Belediyesi olarak, okullar olarak, kurum ve kuruluşlar olarak her şeyin farkındayız. İskele’deki esnafın her birinin duvarında ‘bu iş yeri gelirinin bir kısmını Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bağışlamaktadır’ yazısının bulunduğunu da hatırlatan İskele Belediye Başkanı, bununla gurur duyduklarını ifade etti.

Alanlı: "Bizler düşmanımızdan korkmuyoruz çünkü onun farkındayız, onu tanıyoruz"’
Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, dünya genelinde yapılan araştırmalara göre 1. sırayı bu kanser türünün aldığını belirterek bu kanser türünün en fazla gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde görüldüğünü sözlerine ekledi. Alanlı konuşmasının sonunda, bu farkındalığı yaymak için burada toplandık, ‘’Bizler düşmanımızdan korkmuyoruz çünkü onun farkındayız ve onu tanıyoruz’’ dedi.

Bu haber toplam 1696 defa okunmuştur