1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Otopsi ücretlerini de cebe indirdiler
Otopsi ücretlerini de cebe indirdiler

Otopsi ücretlerini de cebe indirdiler

Mağusa Devlet Hastanesi’nde çalışan ve zimmetlerine para geçirdikleri gerekçesiyle tutuklanan zanlı E.Y ile M.Y dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa Devlet Hastanesi’nde çalışan ve zimmetlerine para geçirdikleri gerekçesiyle tutuklanan zanlı E.Y ile M.Y almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. “Kamu görevlisi tarafından sirkat”, “Evrak sahteleme”, “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “ Sahtekarlıkla para temin etme” suçlamalarıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı.

Polis yeni bulgulara ulaştı
Meselenin tahkikat memuru Ahmet Hamdi Er, 2013 yılı Ekim ayı ile 2014 yılı Ağustos ayı içerisinde Mağusa Devlet Hastanesi Acil Servis Kayıt bölümünde çalışan zanlı M.Y’nin hastaneye tedavi için gelen sosyal sigortasız ve tam ücretli hastalardan tahsil ettiği paraları ve faturaları muhasebeye yatırmayarak zimmetine geçirip sirkat ettiğini açıkladı. Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirten Er, zanlının hastalardan tahsil ettiği parayı zanlı E.Y’ye verdiğini itiraf ettiğini açıkladı. Mağusa Devlet Hastanesi’nde soruşturmalara devam ettiklerini belirten Er, yeni bulgulara ulaştıklarını söyledi. Er, zanlı M.Y’nin, üzerine zimmetli bulunan sağlık fonu makbuzlarının bir suretinin üzerine hastaların isimlerini ve ücretlerini yazarak hastalardan para tahsil ettiğini ancak muhasebeye yatırılması gereken diğer 2 suretin üzerine ise farklı isim ve daha düşük ücret yazarak makbuzları muhasebeye verdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı Yahat’ın ofisinde 6 dosya bulundu
Polis Memuru Ahmet Hamdi Er, akabinde zanlı E.Y’nin hastanedeki ofisinde yapılan aramada mesele ile bağlantısı olduğu düşünülen 6 dosya bulunduğunu açıkladı. Bulunan dosyalardan bir kişiye ulaşıldığını ve ifadesinin alındığını belirten Er, bahse konu kişinin ifadesinde hastane çıkışında kendisine 500 TL ücret yazıldığını ancak bu ücreti ödeyemeyeceğini söylediğini ve bunun üzerine kendisinin gönderildiği idarede zanlı E.Y’nin yanına gittiğini beyan ettiğini söyledi. Er, konu kişinin yine ifadesinde zanlı E.Y’nin kendisinden 250 TL aldığını ancak makbuzu geriye kalan 250 TL’yi ödediği zaman verileceğini beyan ettiğini söyledi.

Otopsi paralarını cebe indirdi
Zanlı M.Y özellikle hafta sonları ek mesaide bulunduğu sırada makbuzlara otopsi ücretini yüksek miktarda yazarak cenazeyi teslim almaya gelen kişilerden para temin ettiğini belirten Er, zanlı M.Y’nin muhasebeye yatırması gerektiği makbuzlara ise düşük ücret yazıp parayı zimmetine geçirdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Zanlı Yalın’ın zanlı Yahat’a para verdiğini görenler var
Polis Memuru Ahmet Hamdi Er, zanlı M.Y’nin üzerine zimmetli 3 adet makbuz defteri olduğunu belirterek, konu defterlerin bulunamadığını söyledi. Zanlı M.Y’nin gönüllü ifadesinde 5 faklı isimin geçtiğini belirten Er, bu isimlerden birisinin zanlı M.Y’nin zanlı E.Y’e para verdiğini gören kişi olduğunu beyan ettiğini söyledi. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Er, Maliye Müfettişleri ile de hastanede yapılan soruşturmaların devam ettiğini açıkladı. Alınması gereken birçok ifadenin ve bulunması gereken birçok evrakın olduğunu belirten Er, her iki zanlının da 7 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

7 gün daha tutuklu kalacaklar
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlılara tahkikat maksatları bakımından poliste 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2425 defa okunmuştur