1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Otobüs terminalinin taşınması gündemde
Otobüs terminalinin taşınması gündemde

Otobüs terminalinin taşınması gündemde

Terminalin daha uygun yere taşınması için çalışma yapılacak

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Lefkoşa terminalinin daha uygun yere taşınması konusunda müşterek çalışma yapılacağını belirtti.

Denktaş, yarım kalmış mezbahanın atıl durumda kalmaması için gereken adımların atılacağını da ifade etti.

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul etti.

Harmancı kabulde mezbaha sorunu, terminal alanının düzenlenmesi, Bakanlar Kurulu onayına sundukları tüzüklerinin erken onaylanmasıyla ilgili açıklamalarda ve taleplerde bulundu.

Harmancı, meslek vergileri, Toplu Taşımacılık ve T izinleri, Gönyeli Belediyesi ile yaşanan kanalizasyon sorunu ve su tankerlerinin kontrolüyle ilgili konuların çözümünü istedi.

Harmancı, Küçük Esnaf Sitesi’nde 2006 yılında belediye tarafından yapılan 620 bin Sterlin tutarındaki ödemenin de Lefkoşa Türk Belediyesi’ne geri verilmesi talebinde bulundu.

MEZBAHA

Mezbaha konusunda yaşanan sıkıntıları dile getiren Harmancı, mevcut mezbahanın işletmesinin kendilerine bağlı olmasını istedi.

KAMU ALACAKLARI

LTB Başkanı Harmancı, Kamu Alacaklarının Tahsili Usulü Yasası’na göre kamu alacaklarının en fazla yedi yıl geriye gidilerek alındığını belirtti.

Emlak Yasası’nın 1996 yılından beri yürürlükte olduğunu dile getiren Harmancı, beyansız veya eksik alanı olan beyanlar için geriye dönük aşırı fark çıktığını söyledi.

Çoğunlukla bu süreçte mülklerin el değiştirmesi sebebiyle tüm sorumluluğun yeni mal sahibine yüklendiğine işaret eden Harmancı, bu adaletsiz duruma son verilmesi gerektiğini belirtirken emlak vergilerinin de yedi yıldan daha geriye gitmeyecek şekilde düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

TERMİNAL

Terminal konusuna değinen . Harmancı, terminal alanı içerisinde çok amaçlı bina ve çevre düzenlemesi yapılması talebinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili talepte bulunulduğunu ifade eden Harmancı, konunun Şehir Planlama Dairesi’nde görüşülmekte olduğunu söyledi

DENKTAŞ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, yarım kalmış, çalışmayan mezbahanın atıl durumda kalmaması gerektiğini ve bu konuda bir an önce gereken adımların atılacağını söyledi.

Denktaş, belediyenin yapmış olduğu harcamalar hesaplandıktan sonra bunun devlet tarafından değerlendirilip, Tarım Bakanlığı ile en kısa zamanda görüşerek, gereken çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

TERMİNAL İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Serdar Denktaş, terminal alanının daha uygun yere taşınması suretiyle ekonomik değeri yüksek olan mevcut terminal yerinin, belediyeye de ek gelir sağlaması için müşterek bir çalışma yapacaklarını belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, yatırım teşviklerinin uygulamasında belediyelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için neler yapılabileceği yönünde araştırmalar yapacaklarını söyledi. Denktaş, emlak vergileri konusuyla ilgili değerlendirmelerin yapılacağını ifade ederken, Başkan Harmancı’nın dile getirdiği diğer konularla da ilgileneceklerini kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1619 defa okunmuştur