1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ORTA EĞİTİMDE GREV
ORTA EĞİTİMDE GREV

ORTA EĞİTİMDE GREV

KTOEÖS, orta eğitimdeki tüm okullarda 5 Mayıs’ta greve gidileceğini açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, orta eğitimdeki tüm okullarda 5 Mayıs’ta greve gidileceğini açıkladı. Grev gerekçesi olarak, öğretmenlerin hazırlık ödeneğinin ödenmemesi, sınav tüzüğü ve “dayatma paketler” olduğuna işaret eden sendikanın açıklaması şöyle:


Aylardır Hükümetlerle, Bakanlarla, Meclisle (Milletvekilleri ile) yapılan tüm temaslar ve de “YASA-TÜZÜK”lere rağmen yapılan uygulamalar neticesinde KTOEÖS olarak sabrın sonuna gelmiş bulunmaktayız.

Karar:
•  Tüm Öğretmenlerin Yasal Hakkı olan ve her ders yılı başında ödenmesi gereken ders yılı Hazırlık Ödeneğinin hala ödenmemiş olması;
• Okullarımızı kaosa sürükleyen Bakanlar Kurulu kararıyla öğretmenin iradesinin ipotek altına alınarak değiştirilen “Sınıf Geçme Sınav Tüzüğünde” okullarda ders yapılamaz durumu yaratması ve düzeltme ile ilgili henüz adım atılmamış olması;
• Dayatma Paketler ülkemize hiçbir iyileştirme getirmemiştir. Her türlü dayatmaya karşıyız.  Toplumun da kabul etmemesine rağmen, iyileştirme yerine birçok Hak Budamayı öngören; eğitimde öğrencinin, öğretmenin yanlış verilerle, karşılaştırmalarla haklarını kısmaya, budamaya çalışan bu PAKET ve ithal her paket sömürü düzenini devam ettirmek, emekçilerin daha da yoksullaştırılması, örgütsüzleştirilmesi anlamı taşımaktadır.

Kısacası,
DAYATMA PAKETİ,
ÖĞRETMENLERİN YASAL HAKLARININ VE
İRADESİNİN GASP EDİLMESİNİ

Protesto etmek için 5 Mayıs 2016, Perşembe günü
10:00 – 12:00 saatleri arasında (2 Saat)
Tüm Okullarda UYARI GREVİ yapılacaktır

Hiçbir sonuç alınmaması, hükümet duyarsızlığının devam etmesi durumunda, sınavları yapmama, karne, diploma vermeme dahil her türlü eylem gündeme gelecektir.

Bu haber toplam 1785 defa okunmuştur