1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Organ Nakli’ tartışmasında yeni gelişme
‘Organ Nakli’ tartışmasında yeni gelişme

‘Organ Nakli’ tartışmasında yeni gelişme

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ndeki ‘tartışmalı’ organ nakli konusu, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle’nin son açıklaması ile yeni bir boyut kazandı.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ndeki ‘tartışmalı’ organ nakli konusu, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle’nin son açıklaması ile yeni bir boyut kazandı.
Gülle, “nakil” için bekleyen hasta ile “organ bağışçısı” kişinin “akrabalık bağının” ortaya çıkarılması için “DNA testi” yapılmasını önerdi.
YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle, Başsavcılık raporunun tamamlandığını ancak henüz Ukrayna ve Türkiye interpolünden kendilerine bir rapor gelmediğini söyledi.
Gülle, “Sağlık Bakanlığımız uzmanları tarafından yapılacak DNA testi ile bu tartışmaya bir son vermek istiyoruz. Gerekli DNA testlerini yapalım, eğer, ortada bir akrabalık bağı olduğu DNA testi ile de kanıtlanırsa, böylece, mesele temize çıkacaktır” dedi.
Gülle, “organ satışı” iddialarının tümüyle gündemden kalkması için DNA testi yapılmasının önemli bir bilimsel veri ortaya koyacağını sözlerine ekledi.

Soruşturma başlatılmıştı
Sağlık Bakanlığı, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin de yaptığı uyarılar sonrasında, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, İsrailli alıcılar ile Ukraynalı vericiler arasında yasa dışı organ nakli ticareti yapıldığına dair şüpheler olduğu duyumunu açıklamış, soruşturma başlatmıştı.
Bu süreçte, Sağlık Bakanlığı’nın “denetim” yapmasına YDÜ Hastanesi tarafından ‘engel’ çıkarıldığı açıklaması da yapılmış; YDÜ Hastanesi yetkilileri ise bu iddiaları reddetmişti.
Sağlık Bakanlığı, daha sonra yapılan denetimde ise özellikle personel yönünden eksikler olduğunu, organ nakli konusunda gerekli altyapının olmadığını gözlediklerini anlatmış, YDÜ Hastanesi’nin “organ nakli” izninin de dondurulmasına karar vermişti.

Bu haber toplam 2217 defa okunmuştur