1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Onkoloji Hastanesi’nde sona doğru
Onkoloji Hastanesi’nde sona doğru

Onkoloji Hastanesi’nde sona doğru

Sucuoğlu “Hastane en kısa zamanda ilk hastasını kabul edecek”

A+A-

 

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, kanser hastalığıyla mücadelede Onkoloji Hastanesinin önemli bir adım olduğunu, hastanenin gerekli cihaz ve alt yapı işlerinin bitme aşamasına geldiğini, hastanenin en kısa zamanda hasta kabulüne başlayacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bahçesinde yer alan Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu.

Kanserle mücadelede erken tanı ve tedavinin rolüne işaret eden Sucuoğlu, hastanenin tam randımanlı çalışması için gerekli eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını ifade ederek, sağlık alanında atılacak adımların hızlı bir şekilde yapılmasının gerekli olduğunu belirtti.

Hükümetin sağlık konusunda “büyük bir duyarlılık” gösterdiğini de belirten Sucuoğlu, Başbakan Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın her zaman kendilerinin yanlarında olduğunu ifade etti.

100-120 hemşire alımı için yetki alındığını söyleyen Sucuoğlu, Onkoloji Hastanesi için en az 40 hemşireye ihtiyaç olduğunu da belirtti.

 

SUCUOĞLU, KANSER HASTALARINA YARDIM DERNEĞİNİ KABUL ETTİ

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, hastane ziyaretinin ardından Kanser Hastalarına Yardım Derneği yetkililerini kabul ederek, derneğin sorunlarını dinledi.

 

(TAK) 

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur