1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Önce Meclise, sonra UBP’ye yürüdüler
Önce Meclise, sonra UBP’ye yürüdüler

Önce Meclise, sonra UBP’ye yürüdüler

Eylemciler, önce Cumhuriyet Meclisi önünde toplanarak, “Vur vur inlesin, Demirci dinlesin”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attılar; ıslık ve düdüklerle protesto gerçekleştirdiler.

A+A-

Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’te örgütlü Dipkarpaz Belediyesi çalışanları ve aileleri ile bugün, önce Cumhuriyet Meclisi, daha sonra da Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi önünde, “Dipkarpaz Belediye Başkanı’nın Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamadığı” gerekçesiyle eylem yaptı.

Eylemciler, önce Cumhuriyet Meclisi önünde toplanarak, “Vur vur inlesin, Demirci dinlesin”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attılar; ıslık ve düdüklerle protesto gerçekleştirdiler.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili Hüseyin Angolemli ile Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) milletvekili Biray Hamzaoğulları, eylemcilerin yanına giderek destek verdi.

Angolemli, “İnsanların bırakın sözlerini, attıkları imzaları inkar ettikleri bir dönemdeyiz. Hakkınızı alabilmek için eylemlerinizi sürdürmeniz gerekir” dedi.

Hamzaoğulları da belediye seçimleri sonucunda değişim yakalanırsa, hakların da verilmesinin sağlanacağını söyleyerek, “Yenierenköy Belediyesi’nde de maaşların verilmediğini, 16 yıldır sosyal hakların ödenmediğini” kaydetti.

Eyleme, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (TÜRK-SEN) Başkanı Arslan Bıçaklı, Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (TEL-SEN) Başkanı Tamay Soysan da katılarak destek verdi.

BOZAT: “KİMSENİN HAKKINI YEDİRMEYECEĞİZ”

BES Başkanı Savaş Bozat, Dipkarpaz Belediyesi’nde çalışan işçilerin, çocuklarının ve eşlerinin bugün eylem için Lefkoşa’da toplandıklarını belirterek, eylemi, Toplu İş Sözleşmesi’ne ve atılan imzalara uyulmasını istedikleri için gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Dipkarpaz Belediyesi’nde yaşanan duruma bir an önce müdahale etmesini isteyen Bozat, Sayıştaylığa seslenerek, belediyenin hesaplarını denetleyip denetlemediğini, raporları Meclis’e gönderip göndermediğini sordu.

Bozat, “Sorunu çözecek olan bakanlıktır, iyi niyet varsa sorun çözülür. Kimsenin hakkını yedirmeyeceğiz” dedi.

BIÇAKLI: “HERKES YASALARA UYMALI”

TÜRK-SEN Başkanı Arslan Bıçaklı, polisin Meclis önünde aldığı geniş güvenlik önlemlerini eleştirerek, “Kimi kimden koruyorlar?” diye sordu. Bıçaklı, hükümete seslenerek “Çalışanlar burada eylemde, yasal haklarını almak için eylem yapıyor. Siz ne yapıyorsunuz? ” diye sordu.

Başbakanın bir yıl önce kendileri ile birlikte Meclis önünde eylem yaptığını söyleyen Bıçaklı, “O zaman ‘böyle demokrasi olmaz’ diyordunuz, sizi de buraya davet ediyorum” dedi.

Yasalara uymanın yalnızca işçilerin değil, tüm kesimlerin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Bıçaklı, Başbakanın, bakanların, milletvekillerinin, müsteşarların da yasalara uyması gerektiğini kaydetti.

Bıçaklı, “Çalışanlar olarak bizi farklı yollara zorlamayın. İşçiler tek yumruk olmalıdır” dedi.

KAYABAŞI: “EYLEM ÇADIRI KURACAĞIZ”

BES Yönetim Kurulu üyesi Deniz Kayabaşı, basın bildirisini okudu. Kayabaşı, “Yıllarca çalışanların haklarını gasp eden Sosyal Sigortası’nı, İhtiyat Sandığı’nı yatırmayan belediye başkanı, 10 ay önce biten Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalamamak için bahaneler yaratarak toplantılara gelmiyor” dedi.

“UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 50 gün önce, 40 gün sonra sorunu çözeceğini söylemişti” diyen Kayabaşı, gelecek haftaya kadar sorun çözülmezse, UBP Parti binası önünde eylem çadırı kuracaklarını ifade etti.

Kayabaşı, milletvekillerine seslenerek, “Halkı sadece seçim zamanı hatırlamayınız, geçim zamanı da yanımızda olunuz” dedi.

Kayabaşı, belediye başkanı Demirci’yi anlaşma sağlamaya davet etti.

UBP GENEL MERKEZİ’NE YÜRÜDÜLER

Konuşmaların ardından UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile görüşme talep eden eylemciler, başkanın Cumhuriyet Meclis’inde olmadığını öğrendikten sonra sloganlar ve ıslıklar eşliğinde UBP Genel Merkezi’ne yürüdü.

UBP Genel Merkezi önünde kısa bir açıklama yapan Bozat, “Özgürgün, Meclis’te değil, parti merkezinde de değil. Bizden korkuyorlar, kaçıyorlar. Dipkarpaz Belediye Başkanı Demirci’nin attığı imzaya uymasını istiyoruz” dedi.

Eylemciler bir süre bina önünde slogan attıktan sonra dağıldı.

(tak)

Bu haber toplam 2388 defa okunmuştur