1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölüm 'havada' yakaladı
Ölüm havada yakaladı

Ölüm 'havada' yakaladı

Pegasus Havayolları’nın Stanstead-Ercan seferini yapan uçakta yolcu olarak bulunan astım hastası 68 yaşındaki Erdinç Mehmet kalp krizi geçirdi, uçak zorunlu olarak Frankurt Havaalanı’na iniş yaptı. Mehmet, havaalanında tüm müdahalelere rağmen kurtarılamad

A+A-

Ayşe GÜLER

Pegasus Havayolları’nın Stanstead-Ercan seferini yapan PC 520 sefer sayılı uçağında önceki akşam korku ve panik yaşandı. Yerel saatle saat 23:35’te İngiltere’den 188 yolcusu ile havalanan uçakta yolcu olarak bulunan astım hastası 68 yaşındaki Erdinç Mehmet kalp krizi geçirdi, uçak zorunlu olarak  Frankurt Havaalanı’na iniş yaptı.
Mehmet, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, Frankurt Havaalanı’nda hayatını kaybetti.

Yolcular saatlerce Frankurt’ta bekledi
Aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu yolcular, saatlerce Frankurt Havaalanı’nda bekletildi.
Bazı yolcular, hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarını iddia ederek, yaşananlara isyan etti.

Kuzey Kıbrıs saati ile saat 12:00’de Frankurt’tan ayrılan yolcular,  saat 15:00 sıralarında İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na ulaştı.

188 yolcudan Kuzey Kıbrıs’a gelecek 60 yolcu, İstanbul’da bir otele yerleştirildikten sonra saat 22:10’da İstanbul-Ercan seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait uçakla adaya döndü.


Pegasus Havayolları Ercan İstasyon Müdürü  Soylukal: “Aksaklıklara sağduyulu yaklaşmaları gerekiyor”
Pegasus Havayolları Ercan İstasyon Müdürü Reşat Soylukal, İngiltere’den yerel saatle dün akşam 188 yolcusu ile saat 23:35’te havalanan Pegasus PC 250 sefer sayılı uçağın astım hastası olan 68 yaşındaki Erdinç Mehmet’in kalp krizi geçirmesi sonucu Frankurt’a acil iniş yaptığını söyledi.

Mehmet’in tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybettiğini belirten Soylukal, cenazenin gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından dün akşam veya bu sabahın erken saatlerinde Kuzey Kıbrıs’a geleceğini dile getirdi.

YENİDÜZEN’e konuşan Soylukal, Mehmet’in hayatını kaybetmesi nedeniyle uçakta bulunan yolcuların panik yaşadığını, bu nedenle meydana gelen aksaklıkların sağduyulu bir şekilde karşılanması gerektiğini ifade etti.

“188 yolcunun 60’ı Ercan’a geldi”
Soylukal, yolcuların bazılarının TC vatandaşı olması bazı yolcuların da pasaport sorunu nedeniyle Frankurt’ta otele yerleştirilemediğini bu nedenle yolcuların havaalanında beklemek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Yolcuların Kuzey Kıbrıs saatiyle dün saat 12:00’de Frankurt’tan ayrıldığını ve saat 15:00 sıralarında da İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na vardıklarını belirtti.

Uçakta bulunan 188 yolcudan 60’ının Kuzey Kıbrıs’a geleceğini kaydeden Soylukal, yolcuların otelde dinlendikten sonra İstanbul’dan havalanan 22:10 uçağıyla Ercan Havaalanı’na ulaşacaklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur