1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Öldürmeye teşebbüs’ ve ‘gizli ittifak’ araştırılıyor
‘Öldürmeye teşebbüs’ ve ‘gizli ittifak’ araştırılıyor

‘Öldürmeye teşebbüs’ ve ‘gizli ittifak’ araştırılıyor

Mağusa’da geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen kurşunlama olayında tutuklanan 5 zanlı dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı...

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da geçtiğimiz Cumartesi akşamı meydana gelen kurşunlama olayında tutuklanan zanlı O.K, K.T.Ö, E.C.G, A.A ve M.D almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Adam öldürmek için gizli ittifak kurmak”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde kullanma ve taşıma”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 8’er gün daha uzatıldı.

Yaşar Ocak’ı öldürmekten vaz geçip patronunu öldürmek istedi...

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Muavini Faysal Güden, Goodnight Gece Kulübü’nde garson olarak çalışan zanlı O.K’nın 22 Ağustos tarihinde 15 Ağustos Bulvarı üzerinde kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu tabanca ile  zanlı K.T.Ö’nün kullanımında bulunan ve içerisinde zanlı E.C.G’nın da yolcu olarak  bulunduğu FS 050 plakalı araca öldürmek kastı ile 7 el ateş açtığını anımsattı. Zanlı O.K’nin olay yerinden zanlı A.A’nın kullanımındaki DM 420 plakalı araç ile kaçtığını belirten Güden, zanlı O.K’nın Ak-Un Market önünde polis ekiplerince tutuklanmak istediği sırada havaya 2 el ateş açtığını ve akabinde olay yerinden yaya olarak kaçtığını söyledi. Güden, zanlı O.K’nin ayni gün tespit edilerek tutuklandığını anımsatarak, tabanca üzerinde yapılan incelemede daha önceden Polis Memuru Orhan Demir’in çalınan silahı olduğunun ortaya çıktığını açıkladı. Güden, daha sonra zanlı O.K’dan yapılan soruşturmada söz konusu tabancanın kendisine zanlı M.D’ye ait evde zanlı K.T.Ö tarafından Yaşar Ocak’ı öldürmesi için verildiği ve yine zanlı K.T.Ö tarafından zanlı O.K’nın, Yaşar Ocak’ın kullandığı güzergah üzerine getirilip bırakıldığının öğrenildiğini belirtti. Zanlı O.K’nın, zanlı K.T.Ö’nün kendisine tuzak kurduğunu düşünerek Yaşar Ocak’ı öldürmekten vazgeçtiğini belirten Güden, zanlı O.K’nın o esnada yoldan geçen zanlı K.T.Ö’ya ateş açtığını söyledi.

4 adet uyuşturucu olduğuna inanılan hap ve 1 tabanca daha bulundu...

Müfettiş Muavini Faysal Güden, tüm zanlıların ayni gün tutuklanarak 23 Ağustos tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldıklarını ve aleyhlerine 3’er günlük tutukluluk süresi temin ettiklerini anımsattı. Güden, 3 günlük süre içerisinde zanlı M.D’ye ait evde yapılan aramada yatak odasında şilte altında 1 adet Baretta marka 9 mm çapında tabanca bulunduğunu, zanlı A.A’nın ise DM 420 plakalı aracında yapılan aramada ise uyuşturucu olduğuna inanılan 4 adet hap bulunduğunu açıkladı. Bu aşamada mesele ile ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığını belirten Güden, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri ile istişare içinde olduklarını söyledi. Güden, telefon dökümlerinin alınacağını, tabancaların ve olay yerinden toplanan boş kovanların balistik incelemeye gönderildiğini, tabancaların üzerinde parmak izi incelemesinin başlatıldığını ve bir çok kişiden ifade alındığını belirtti. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın geniş çaplı olarak devam ettiğini yineleyen Güden, tüm zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

8 gün daha...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1776 defa okunmuştur