1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. OKULLAR TATİL
OKULLAR TATİL

OKULLAR TATİL

Kara hasret Kıbrıs’ta, karın yağması büyük mutluluk yaratırken, bazı yolların da kapanmasına, trafiğin aksamasına neden oldu

A+A-

Ülkenin farklı bölgelerinde etkili olan kar yağışı sevindirirken, trafikte de aksamalara neden oldu.
Dün karlı bir sabaha uyanan Kıbrıs, yüksek yerlerden başlayarak hemen her bölgede karı gördü. Kara hasret Kıbrıs’ta, karın yağması büyük sevinç yaratırken, bazı yolların da kapanmasına neden oldu.
Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kapanan  yollarda trafik akışı öğleden sonra büyük oranda normale döndü.
Polis, 14.30 itibarıyla  sadece St. Hilarion Kalesi’ne çıkmak için kullanılan yol ile Karşıyaka - Kozan yolunun trafiğe kapalı olduğunu bildirdi.

Ciklos buzlandı!
Karlı dünün ilk uyarısı, Karayolları Dairesi’nden gelmişti. Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, Lefkoşa- Girne anayolunda, Boğaz Kavşağı ile “Ciklos” olarak bilinen bölge arasındaki yolun buzlandığını kaydederek, Karayolları Dairesi ekiplerinin ve polisin bölgede olduğunu belirtmişti.
Erduran, asfalt sıcaklığının “0” dereceye düşmesi ve yağan bir miktar karın söz konusu güzergâhta buzlanmaya neden olduğunu ifade etmişti.
Polis, Lefkoşa- Girne anayolunda, Boğaz Kavşağı ile “Ciklos” olarak bilinen bölge arasındaki buzlanma ile ilgili gün boyu uyarı yaptı.

Polis kontrollü trafik akışını sağladı
Polis sabah saatlerinde bölgedeki trafik akşını kontrollü şekilde sağladı, Karayolları Dairesi ekipleri ve greyder iş makinesi bölgede çalışma yaptı.

Çamlıbel’de ‘etkili’ kar yağışı
Etkili olan kar yağışı trafikte aksamalara neden oldu. Çamlıbel-Akdeniz, Çamlıbel -Geçitköy, Çamlıbel- Yılmazköy arasındaki yollar kar ve buzlanma nedeniyle trafik akışına kapatıldı.
Polis Basın Subaylığı, bölgedeki diğer yolların da tehlikeli olduğuna işaret ederek, araç sürücülerinin dikkatli olmasını istedi.

Son 24 saatte en fazla yağış da Çamlıbel’e düştü
Meteoroloji Dairesi son 24 saatte en fazla yağışın metrekareye 20.8 kilogramla Çamlıbel’de kaydedildiğini, ölçüm yapılan yerlerde en az yağışı ise 1.2 kilogramla Lefke’nin aldığını açıkladı.
Öte yandan, kar kalınlığının Selvilitepe’de 15, Boğaz’da ise 6 santimetreye ulaştığı bildirildi.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün sabah saat 08.00 ile dün sabah saat 08.00 arasında gerçekleşen yağışların yörelere göre dağılımı şöyle:
“Çamlıbel 20.8 kg/m², Kozanköy 16.6 kg/m², Kalkanlı 13.3 kg/m², Alsancak 12.8 kg/m², Akdeniz 10.6 kg/m², Girne 9.8 kg/m², Koruçam 8.4 kg/m², Yeşilırmak 7.3 kg/m², Boğaz 5.4 kg/m², Esentepe 4.0 kg/m², Tatlısu 1.8 kg/m² ve Lefke 1.2 kg/m².”

Lapta’da yollar buzlandı
Bazı bölgelerde daha da etkili olan kar yağışı, özellikle Lapta, Başpınar’da çok güzel manzaralar yaratırken, buzlanmaya da neden oldu.
Lapta’daki kar yağışı nedeniyle bölgedeki yolların buzlandı.

St. Hilarion Kalesi’ne çıkan yol kapatıldı
St. Hilarion Kalesi’nin olduğu bölgede de yoğun kar yağışı nedeniyle St. Hilarion’a çıkmak için kullanılan yol sürücülerin güvenliği için trafiğe kapatıldı.
Karşıyaka ile Kozan arasındaki yol da trafik akışına kapatılan yollar arasındaydı.

Hava ve deniz ulaşımında da aksamalar oldu
Olumsuz hava ulaşımı nedeniyle deniz ve hava ulaşımında da aksamalar yaşandı. Ercan’da bazı seferlerde aksamalar oldu.
Girne – Tarsus arasında dün sabah yapılması gereken deniz seferi akşam saatlerine ertelenirken Mağusa Limanı’ndan yapılan seferler ile Ercan’da bazı seferlerde gecikme oldu.
Bu arada Selvili Tepe ve Karşıyaka’da karda mahsur kalan birkaç araç Sivil Savunma ve polis ekiplerince kurtarıldı.

Bu haber toplam 4730 defa okunmuştur