1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğretmenler mecliste
Öğretmenler mecliste

Öğretmenler mecliste

KTOEÖS, “Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasanın" kaldırılması talebini yineledi

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), "Göç Yasası" olarak nitelendirdiği ve öğretmenler arasında eşitsizlik yarattığını savunduğu “Kamu Çalışanlarının Maaş, Ödenek ve Ücretlerini Düzenleyen Yasanın" kaldırılması talebini yineledi. Sendika, bu yasayı kamuoyu vicdanının kaldırmadığına işaret ederek, kaldırılması için mücadeleyi sürdüreceğini vurguladı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, bugün, “bu yasadan mağdur olduğu” belirtilen öğretmenlerin temsilcilerinden oluşan bir grup ile Meclis önünde basın açıklaması yaptı.

Sendika heyeti daha sonra Genel Kurul salonuna girerek, Meclis oturumunu izleyiciler bölümünden ayakta izledi.

Meclis Başkanı Sibel Siber'in, Meclis oturumunu “yasalar ve tüzük çerçevesinde oturarak izlemeleri” uyarısı üzerine öğretmenler salonu terk etti.

 

CAS çalışanları de meclis oturumunu izledi

Ercan Havalimanı’nda yer hizmetleri veren Cyprus Aiport Services (CAS) şirketine aktarılan eski KTHY personelinden bir grup de, Cumhuriyet Meclisi olağanüstü oturumunu izledi.

KTHY eski binası önünde mağduriyetlerini anlatmak ve sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla çadır eylemi başlatan eski KTHY personeli, Meclis oturumunu, gündemi takip etmek ve siyasi partilerin eski KTHY çalışanlarına yönelik bakış açısını görmek amacıyla izlediğini kaydetti.

64 eski KTHY çalışanı adına basına bilgi veren Osman Yücelen, gündemi takip etmek için Meclis’e geldiklerini ve siyasi partiler ile özellikle muhalefetten destek beklediklerini belirterek, amaçlarının eylem olmadığını söyledi.

Yücelen, hükümetin haftaya cuma kadar kendilerinden süre istediğini ve mağduriyetlerinin giderileceğini söylediğini ifade ederek, bu süreyi sabırla bekleyeceklerini vurguladı.

((tak)

Bu haber toplam 1566 defa okunmuştur