1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Öğretmen’ eylem uyarısı yaptı
‘Öğretmen’ eylem uyarısı yaptı

‘Öğretmen’ eylem uyarısı yaptı

KTOEÖS ile KTÖS, Milli Eğitim Bakanlığı’na eleştiriler yöneltti ve eylem uyarısında bulundu.

A+A-

KTOEÖS ile KTÖS, Milli Eğitim Bakanlığı’na eleştiriler yöneltti ve eylem uyarısında bulundu.

 

“Kapalı kapılar arkasında eğitimle uzaktan yakından ilgisi olmayan Kamu-Sen’le toplantı yapıldığını” iddia eden KTOEÖS ile KTÖS, “sarı sendika” diye nitelediği Kamu-Sen’le “Denetleme Değerlendirme ve Yönlendirme Yasaları”nın yapılamayacağını savundu. İki sendika, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu tavrını devam ettirmesi durumunda grev dahil her türlü eylemi yapmaya kararlı olduklarını açıkladı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından yapılan ortak açıklamada, denetleme, değerlendirme ve yönlendirmenin, eğitimin olmazsa olmazı olmasına rağmen bu konuda 2006 yılında yapılan yasanın ne yazık ki uygulanmak istenmediği öne sürüldü.

Eğitim Bakanlığı’nın eğitimi değerlendirmek ve denetlemek için yasa gereği öğretmen sendikaları ile görüşmek yerine, Eğitim Bakanlığı’nda çalışan memur ve sekreterleri temsil eden Kamu-Sen ile toplantılar yaptığı ileri sürülen KTOEÖS ve KTÖS açıklamasında, 2006 sürecinde öğretmen sendikaları ile uluslararası ün yapmış dünya çapında akademisyenlerle yapılan yasanın bir anda ortadan kaldırılmaya, birilerinin kaprislerine kurban edilmeye çalışıldığı savunuldu.

Ortak açıklamada, “Anlaşılan odur ki, denetleme ve değerlendirme bilimsellikten uzak, hırsız-polis yaklaşımına göre siyasetçilerin elinde baskıcı bir silaha dönüştürülmek istenmektedir. Yakın geçmişteki karanlık teşkilat mantığı dönemlerindeki baskılarla öğretmenleri terbiye etme anlayışı hortlamış görünmektedir” denildi.

(tak)

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur