1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Net gelir 200 bin TL civarında’
‘Net gelir 200 bin TL civarında’

‘Net gelir 200 bin TL civarında’

Açık artırmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tek tek araçları gezen vatandaşlar, dakikalarca satışa sunulan araçları inceledi

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait ‘ihtiyaç fazlası’ olduğu tespit edilen 30 aracın 27’si satıldı, makam aracı dahil 3 araç alıcı bulmadı

 


Ayşe GÜLER

Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ait ‘ihtiyaç fazlası’ olduğu tespit edilen 30 araç, dün açık artırma ile satışa sunuldu.

Açık artırmaya çıkarılan araçların 27 tanesi satılırken, belediye başkanına ait BMW marka makam aracı dahil 3 araç alıcı bulmadı.

Nisan ayında alınan ancak Eylül’e ertelenen araç satışından belediye 99 bin 840 sterlin elde etti.

Yapılan satışta ilk aracı 4 bin Sterline belediye çalışanı Ayşe Basri Hoca aldı. Hoca, belediyeye katkıda bulunmak için aracı aldığını söyledi.

Satış sonrası konuşan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, alıcı bulan 27 araçtan, 99 bin 840 sterlin elde edildiğini ancak araçların gümrük işlemlerinin de yapılması nedeniyle elde edilecek net gelirin  50 bin Euro yani 200 bin TL olmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Belediye binası park yerinde gerçekleşen açık artırma, dün saat 10:00’da başladı.

Yaklaşık iki buçuk saat süren satışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

1 adet BMW 730D, 4 adet Ford Focus, 5 adet Citroen C3, 5 adet Fiat Doblo ve 15 adet Ford Fiesta marka aracın satışa sunulduğu açık artırmada vatandaşlar, tek tek tüm araçları inceledi.

Vatandaşlar tarafından en fazla ilgiyi makam aracı gördü. Ancak buna rağmen, makam aracına alıcı çıkmadı.
Satışı gerçekleşen araçların gümrük işlemlerini belediye tarafından yapılacak. Araçların Çarşamba günü sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Harmancı: “Net gelir 200 bin TL civarında”

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, bazı analizler sonucu ortaya çıkan ve ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 30 aracın açık artırma ile satışa çıkarıldığını dile getirdi.

Harmancı, araçların 27 tanesinin satıldığını makam aracı dahil 3 aracın alıcı bulmadığını söyleyerek, satışı gerçekleşen araçlardan 99 bin 840 sterlin elde edildiğini belirtti.

Söz konusu rakamın ‘net kar’ olmadığını ifade eden Harmancı, araçların gümrük işlemlerinin de belediye tarafından yapılacağını, bu yüzden satıştan 50 bin Euro yani 200 bin TL civarında net gelirin elde edilmesinin öngörüldüğünü açıkladı.

“Açık artırma LTB’nin güçsüzlüğü yüzünden yapılmadı”

Harmancı, makam aracının değerini bulmadığı için satılamadığını söyleyerek, şöyle konuştu:  “makam aracının satılmasındaki esas amaç bugüne kadar Lefkoşa’ya katkı sağlamak isteyen bir vatandaşın açık artırmada iyi bir rakam vererek, makam aracını sembolik olarak almasıydı. Bunu yakalayamadık, önemli değil. İlerleyen dönemde böyle bir talep olursa Kira İhale Komisyonu değerlendirir” dedi.

Yapılan açık artırmanın LTB’nin ‘güçsüzlüğü’ yüzünden değil ihtiyaç fazlaların satışı için yapıldığını vurgulayan Harmancı, belediyenin ekonomik sorunlarını eninde sonunda aşacağını savundu.

Harmancı, satışla belediyedeki binek araç sayısında normal seviyelere ulaşıldığını dile getirerek, belediyede şu anda tasarruf dönemi yaşandığını, yapılan satışla bu durumun taçlandığını söyledi.

Bu haber toplam 3056 defa okunmuştur