1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Neşe Başkan beraat etti
Neşe Başkan beraat etti

Neşe Başkan beraat etti

17 Mart 2015’de Osman Örek Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında Fatih Dudu’nun ölümüne neden olmaktan yargılanan Yüksek Mahkeme Genel Sekreteri Neşe Başkan, aleyhine getirilen davalardan suçsuz bulundu.

A+A-

Mahkeme, hayatını kaybeden Fatih Dudu’nun yolda panik içerisinde hareket etmesiyle bu kazanın meydana geldiğine vurgu yaparak, ihtimaller ışığında ‘önlemez bir kaza’ olduğuna kanaat getirdi.

Sanık Neşe Başkan, ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçu başta olmak üzere 4 davadan da beraat etti.

YENİDÜZEN
Lefkoşa’da 17 Mart 2015’de Osman Örek Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında Fatih Dudu’nun ölümüne neden olmaktan yargılanan Yüksek Mahkeme Genel Sekreteri Neşe Başkan hakkındaki karar açıklandı, Başkan tüm davalardan beraat etti.
Mahkeme, hayatını kaybeden Fatih Dudu’nun yolda panik içerisinde hareket etmesiyle bu kazanın meydana geldiğine vurgu yaparak, ihtimaller ışığında ‘önlemez bir kaza’ olduğuna kanaat getirdi.
Sanık Neşe Başkan, ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçu başta olmak üzere 4 davadan yargılanarak suçsuz bulundu.

Başkan kararı açıkladı
Sanık Neşe Başkan dün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı. Kazada hayatını kaybeden 23 yaşındaki Fatih Dudu’nun ailesi ve Neşe Başkan’ın yakınları da duruşmayı takip ederek, kararı heyecanla izledi.  Karar sonrası bir taraf mutlu olurken, bir taraf da hüznü yaşadı.
Başkanlığı’nda Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Barkut Barkın’dan oluşan Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ve sanık Avukatı Hasan Esendağlı mahkemede hazır bulundu. Mahkeme, davayla ilgili son kez kararı açıkladı ve davayı kapattı.

Olgulara dikkat çekildi
Heyet adına kararı Başkan Ömer Güran okudu. Güran, ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçu başta olmak üzere sanığın 4 davadan itham edildiğini ve suçlamaları kabule etmediğini belirtti. Bunun üzerine duruşmaya geçilerek tarafların iddialarını ortaya koyduğunu aktardı. Güran, İddia Makamı’nın davayla ilgili mahkemeye 13 tanık dinleterek, 16 tane emare ibraz ettiğini söyledi. Güran,  17 Mart 2015’de Fatih Dudu’nun, Osman Örek Caddesi üzerinde, refüjden karşı yola geçmeye çalıştığı esnada JH 365 plakalı Neşe Başkan yönetimindeki aracın çarpması sonucu olay yerinde yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Davayla ilgili olgulara tek tek değinen Güran, kazayla ilgili kanaati açıkladı.

İhtimaller ışığında önlenemez kaza
Ömer Güran, sanığın süratli olmadığına değinerek, kazayı önleme şansı olmadığına vurgu yaptı. Yayanın hareketiyle bu kazanın meydana geldiğini aktaran Güran, uyuşturucu etkisi altında panik bir hal içerisinde hareket ettiğine dikkat çekti. Sanığın hızının net olarak belirtilmediğini aktaran Güran, uzman tanığın verdiği şahadete göre sanığın hızının 69.5 olarak saptandığını söyledi. Güran, İddia Makamı tarafından sanığın süratli olduğu yönünde getirilen olguların ispat edilemediğini aktardı.
Ömer Güran, uzman tanığın hesaplamaları sonucu bu sanığın kazayı önleme şansı, yayayı fark etme şansı olmadığına dikkat çekti. Güran, ihtimaller ışığında ‘önlemez bir kaza’ olduğunu ifade etti. 
Güran, İddia Makamı’nın olgular ışığında davasını ispat edemediğine değinerek, sanık Neşe Başkan’ın aleyhine getirilen tüm davalardan beraat etmesine karar verdi.

Bu haber toplam 6642 defa okunmuştur