1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nami, Umman'da temsalarını sürdürüyor
Nami, Ummanda temsalarını sürdürüyor

Nami, Umman'da temsalarını sürdürüyor

Kuzey Kıbrıs ile Umman arasında ticari ilişkilerin geliştirilebileceğini belirten Nami, Al-Abbas’ı Kuzey Kıbrıs’ın üretim ve yatırım olanakları hakkında da bilgilendirdi.

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Umman Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı ile görüşmesinde, Müslüman ülkelerin Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonlar hakkında adım atması gerektiğini belirtti.

Umman Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı da Kuzey Kıbrıs ile ticari ilişkilerin gelişmesini kendilerinin de arzuladığını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Cidde’de temaslarının ardından gittiği Umman’ın Başkenti Muskat’ta Umman Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmed Suilamani Al-Abbas ile bir araya geldi.

Görüşmede yaptığı konuşmada Nami, Kıbrıs Türk halkının Kıbrıs'ta federal çözüme olan bağlılığının bugün de güçlü bir şekilde devam ettiğini, Kıbrıslı Türklerin dünya ile bütünleşmelerini her alanda engelleyen izolasyonların temel insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı.

Nami, izolasyonların kaldırılmasına yönelik çağrılara karşın durumun aynen devam etmesini, bu nedenle de özellikle Müslüman kardeş ülkelerin bu konuda adım atmasının önemli olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs ile Umman arasında ticari ilişkilerin geliştirilebileceğini belirten Nami, Al-Abbas’ı Kuzey Kıbrıs’ın üretim ve yatırım olanakları hakkında da bilgilendirdi.

ABBAS

Al Abbas ise,  iki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesini kendilerinin de arzuladığını, özellikle iki ülkenin Ticaret ve Sanayi Odaları arasında yapılacak işbirliğinin önemli olduğunu belirtti.

Nami,  Muskat temasları çerçevesinde TC Muskat Büyükelçisi Uğur Doğan’ın düzenlediği akşam yemeğinde Muskat’ta bulunan TC Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ile de bir araya geldi. Nami ayrıca, Muskat Temsilciliği’nde çeşitli basın kuruluşları ile de bir araya geldi.

(TAK)

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur